Zonele erogene - mit sau realitate?

De-a lungul anilor, sexul a devenit un subiect din ce in ce mai discutat. Odata cu aparitia numeroaselor informatii reale, utile, au luat nastere insa si o multime de mituri, astfel ca nu se mai stie exact ce este adevarat si ce este fals. Iata cateva exemple:

Toate avem aceleasi zone erogene - MIT

Zonele considerate a fi cele mai sensibile din punct de vedere al excitabilitatii sunt, in mare parte, aceleasi. Totusi, exista numerosi factori care influenteaza receptivitatea, cel mai important dintre ele fiind influenta psihologica. Emotiile negative scad considerabil libidoul, astfel ca o zona considerata erogena,poate sa nu actioneze normal, ba chiar poate trasmite senzatii neplacute.

Nu exista decat un tip de zone erogene - MIT

Zonele erogene se impart in doua categorii: specifice si nespecifice. Nespecifice sunt locurile "ascunse", precum ceafa, omoplatii, talpile, gleznele sau bratele. De obicei, stimularea acestor zone induce o stare de anticipatie. Concret: in momentul in care partenerul te saruta, de exemplu, pe umeri, in creier se produce o reactie "in lant" - pe de o parte, simti placerea transmisa de locul stimulat, iar, pe de alta parte, stii ca asta va duce la stimularea locurilor specifice si la actul sexual propriu-zis, ceea ce iti creeaza, din nou, placere.

Nu exista zone erogene care sa "garanteze" orgasmul - REALITATE

Oricat de sensibila ar fi o zona erogena, ea nu poate garanta orgasmul, insa joaca un rol important in atingerea lui. Pentru a obtine efectul maxim, e nevoie de atentie si rabdare. Tocmai pentru ca pot fi usor influentate de factori externi, nu trebuie sa presupunem ca un loc va raspunde pozitiv la stimuli de fiecare data.

Barbatii si femeile au, in mare parte, aceleasi zone eroge -REALITATE

Intr-adevar, nu exista mari diferente (cu exceptia zonei genitale, bineteles), dar, ca si in cazul femeilor, ele pot varia de la individ la invid.

Simpla stimulare a sanilor poate fi de ajuns pentru atingerea orgasmului - REALITATE

Sanii sunt una dintre cele mai erogene zone ale corpului femeilor. Cand sunt stimulati, anumite fibre din mamelon se "strag", intarind, astfel, sfarcul. Starea crescuta de excitatie sporeste fluxul sanguin, marind circumferinta bustului. Din acest punct, unele femei pot atinge orgasmul, prin stimularea stimularea intensiva a acestei zone.

Punctul G e cea mai rapida cale catre orgasm - MIT

In afara de punctul G, mai exista punctele C, A si U! Misteriosul punct G (initiala medicului care l-a descoperit - Gräfenberg) se afla in interiorul vaginului si are o textura usor aspra. Cercetatorii au lansat recent o noua ipoteza, conforma careia punctul G nu ar fi altceva decat o "prelungire" a clitorisului - adica a punctului C! Aceasta zona dispune de 8000 de terminatii nervoase, detinand astfel recordul.

Mult mai putin popular este punctul U (denumire provenita de la "uretra"), care face referire la orificiul uretrei, o zona puternic vascularizata, inconjurata de numeroase terminatii nervoase. Stimularea punctului U poate fi extrem de placuta, insa, din nou, fiecare femeie reactioneaza diferit.

Cea mai recenta descoperire e insa punctul A (Anterior Fornix Erogenous Zone), aflata, conform tezei unei femei ginecolog din Malaezia, intre punctul G si cervix. Aparent, acest punct este responsabil cu lubrifierea si chiar cu inducerea orgasmului multiplu. Din pacate, nu e foarte usor de gasit, asa ca tot ce poti face e sa... exersezi!

 

Foto: Thinkstock

Thursday, 14 March 2013 | 4570 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate