Viziteaza izvoarele din Fontana di Gozo

Micuta asezare Il-Fontana din Insula Gozo este locul de poveste in care se imbina perfect salbaticia naturii cu pitorestile cladiri medievale, care te imbie la plimbari lungi si la meditatie. Renumele satului este purtat de izvoarele de apa dulce din secolul al XVI-lea, de unde a venit si denumirea de Fontana, asociat cu termenul italian.

Terenurile fertile de pe Valea Lunzjata si vrednicii localnici

Fontana este un sat cu doar 900 de localnici, unii foarte vrednici si muncitori, in mainile carora a stat dezvoltarea asezarii. Primii colonisti au fost agricultori si vanatori, dar pana in secolul al XIX aici s-au adunat si cativa pescari.

Terenurile fertile dimprejurul Vaii Lunzjata, de un verde luxuariant, sunt marturia vie a sarguintei agricultorilor. In anul 1905, aceiasi locuitori au pus bazele maiestuoasei biserici parohiale care protejeaza Fontana. In a doua saptamana a lunii iunie, localnicii organizeaza sarbatorea satului, cu mancare traditionala, muzica si voie buna.

Izvoarele si povestile lor

In Fontana, izvoarele sunt punctul central de atractie pentru vizitatori, care isi pot imagina cum decurgea unul din obeciurile locurilor, spalatul rufelor de mana. L-Ghajn tal-Hasselin, cunoscut ca „izvorul spalatorilor”, este cel mai mare si mai important din sat.

Vechiul sistem de irigare inca este functional, iar acoperisul a fost adaugat mai apoi pentru a-i feri pe oameni de vremea rea in timpul spalatului. Adaposturile care incep de la izvoare si se termina pe o stanca in varful satului au fost construite in timpul celui de-al doilea razboi mondial pentru protectie in timpul raidurilor aeriene.

Viziteaza Fontana daca vrei sa te intorci in puritatea naturii, unde localnicii isi pastreaza inca obiceiurile si isi respecta valorile.

Early Booking Maltahttp://www.malta.ro/images/stories/vara 2014 tarife turisti.pdf

hotel Excelsior 5* - de la 549 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu mic dejun, asistenta turistica, oferta aniversara Malta Travel – 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

 

Text: Geanina Ichim Foto: consultantturism.ro

Monday, 14 April 2014 | 1118 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate