Viena - Eleganta la rang imperial

Verdict JOY: oras perfect pentru o infuzie de cultura asortata cu ceva shopping demn de o fashion addict!

foto - Cooltura - Opera de Stat (se viziteaza doar
in grup de minim 10 persoane) si piata Herbert
von Karajan.

Turul de onoare Trebuie sa parcurgi pe jos faimosul Ring, bulevardul care incercuieste centrul vechi al Vienei (www.wien. info). Opera de Stat te conduce spre gradina palatului Hofburg, complexul cultural Albertina si impresionantul Palat Hofburg. In piata din fata acestuia poti admira statuia ecvestra a arhiducelui Karl, invingatorul lui Napoleon I la Aspern. Calul se sprijina numai pe copitele din spate, sustinand 17,5 tone. Se spune ca, obsedat in fiecare zi de gandul ca statuia ar putea cadea, artistul a innebunit. In Hofburg cauta aripa Amalienburg unde poti admira apartamentul imparatesei Elisabeta, inclusiv camera de gimnastica! Treci in galeria care gazduieste Hoftafel und Silberkammer, colectia de argintarie si vesela a Curtii Imperiale. Termina turul cu Muzeul imparatesei Sisi.

(foto 1) Schimbarea garzii la Palatul Hofburg dureaza zece minute, in acordurile precise ale serioasei fanfare militare si (foto 2) Limuzina vieneza de doi cai putere

Nu rata! Centrul Vienei dezvaluie palatele Todesco, Esterhazy (pe Kärnerstrasse), palatul de iarna al printului Eugen de Savoia (Himmelpfortgasse 8) si Palatul Pallavicini (colectia Salvador Dali). Admira superba Catedrala Sf. {tefan langa care se afla Casa Mozart. Fiecare gazduieste muzee si colectii extrem de interesante, preturile de intrare fiind in medie de 3-6 f (info: www.wienmuseum.at).

Shopping - Nemasurate sunt posibilitatile si
ispitele strazii Mariahilferstrasse! (foto jos)

Funny Intra in ZOOM, Muzeul Copiilor din Cartierul Muzeelor - Museum Quartier (Museumstrasse, www.mqw.at), apoi fa cunostinta cu cea mai valoroasa pipa din lume aflata in Muzeul Tutunului.

Shopping In centrul delimitat de Ring, shoppingul "suna" foarte scump in multimea de buticuri first class. Preturi fain accesibile? Pe faimoasa Mariahilferstrasse: nu mai putin de 4 km de bulevard strajuit de sute de magazine.
Food & Nightlife Petreceri mari: in restaurantele si cluburile din centru. Chefuri si recitaluri ale unor trupe, in cafenelele mai mari si baruri. In care poti servi in timpul zilei punch, vin fiert si delicioase gustari: faimosul strudel vienez cu mere sau visine. Snitelul vienez? Cantareste cam 600 grame, nu poti sa-l termini daca-l servesti cu garnitura si merge perfect cu una din variantele de bere austriaca.

text & foto Mirela Gruia

Wednesday, 15 March 2006 2088 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate