Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de obsesie

De la iubire la obsesie.

Probabil ca ai si tu o prietena obsedata de actualul sau fostul ei iubit. Semnele de manifestare ale obsesiei nu trec neobservate niciodata - mesaje peste mesaje, gelozie maxima sau verificarea constanta a telefonului, mailului ori conturilor de pe retelele de socializare, in cazul in care parola persoanei in cauza sta la dispozitia celei care cauta intotdeauna sa stie ce se intampla cu partenerul sau.

 

Si totusi, cand se transforma dragostea in obsesie?

 

Dupa o despartire devastatoare, in cazul unei relatii ce a durat mai multi ani, de ce te-ar mai interesa ce se intampla cu fostul tau iubit? Sigur, poate esti curioasa sa aflii cine e femeia care ii sta acum alaturi, sau cat de neinteresanta este viata lui in prezent, fara tine. Si totusi, de multe ori se intampla ca fostul sa-si fi reconstruit viata, sa aiba alaturi o femeie frumoasa, sa aiba un job bun si sa petreaca cele mai exotice vacante alaturi de prietenii sai, o parte dintre ei odata si ai tai. Si atunci, la ce bun?

La ce bun sa ii controlezi non stop pagina de facebook, la ce bun sa stai cu ochii pe statusul sau sau sa verifici constant daca e sau nu invizibil in lista ta de messenger?

Sau, cealalta varianta-exemplu ar fi intr-o relatie actuala, atunci cand partenera isi terorizeaza iubitul cu zeci de sms-uri in fiecare zi. Vrea sa stie unde e, cu cine e si mai ales de ce e acolo. Vrea sa iasa mereu impreuna in oras, sa ii cunoasca toti prietenii si ajunge sa fie geloasa pe toate colegele sale de la munca dar mai ales pe prietenele lui mai vechi. Atunci fiecare gest, fiecare cuvant al lui risca sa devina o dovada de infidelitate, tocmai de aceea trebuiesc urmarite indeaproape.

Ambele cazuri se regasesc in jurul nostru si se aplica atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor. Ambele cazuri sunt mai actuale ca niciodata acum cand tehnologia si retelele de socializare sunt atat de prezente in viata noastra. Pana la urma, sa recunoastem, poti afla cam orice, oriunde si la orice ora despre o persoana, atunci cand ai acces la internet, la motoarele de cautare sau si mai bine, la contul sau de pe retelele de socializare.

Dar ce determina un astfel de comportament?

 

Motivele pot fi variate - Poate ca gelozia dusa la extrem ar fi una dintre cauze, poate ca nevoia de siguranta, de a sti ca persoana de langa tine va ramane langa tine indiferent de ceea ce se poate intampla, iar tu trebuie sa te asiguri de acest lucru. Sau poate pur si simplu nevoia de a-ti controla partenerul de viata.

Oricare ar fi cazul insa, un astfel de comportament nu este normal. Sigur, o doza moderata de gelozie nu strica niciodata, insa de la asta si pana la a controla fiecare miscare a partenerului tau este un drum lung, fara doar si poate.

Tu stii astfel de cazuri, de iubiri transformate in obsesii?

 

Text: Andreea Catrina

Foto: Thinkstock

Monday, 08 August 2011 | 3617 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate