Totul despre swinging

Swingingul este o practica sexuala non-monogama, care presupune schimbul de parteneri.

Cunoscut inca de pe vremea romanilor, atunci cand purta denumirea de "orgie romana", swingingul are o istorie bogata si interesanta, in ciuda faptului ca este in continuare o practica sexuala despre care nu se vorbeste prea mult.

 

Se stie despre swinging ca inseamna sex intre doua cupluri in general, in care partenerii se schimba intre ei, insa in zilele noastre aceasta practica sexuala a capatat noi valente. Astazi, pentru a practica swingingul nu trebuie sa fii implicat neaparat intr-o relatie stabila, ba chiar o poti face foarte bine si singura sau alaturi de un prieten ori o prietena.

Spuneam ca swingingul a inceput sa fie practicat inca de pe vremea romanilor, insa povestile despre aceast mod de viata, asa cum il numesc persoanele care il practica, nu se termina aici. In anii '60 termenul de swinging ajunsese sa fie cunoscut sub numele de "wife swapping" (schimb de sotii), iar mai tarziu, prin anii '80 se vorbea chiar despre petreceri private "la cheie". Mai exact, cuplurile care veneau la o petrecere, lasau cheia de la intrare intr-un bol, iar la plecare femeile alegeau o cheie si mergeau acasa cu posesorul acesteia.

In prezent, in lume exista numeroase cluburi de swinging, iar anul trecut s-a deschis si in Bucuresti primul club oficial de la noi din tara. Cu toate acestea, adeptii acestei practici aveau si pana acum locurile lor de intalnire, in marile orase ale tarii.

De ce swinging?

Pentru cuplurile nonconformiste, swingingul inseamna implinirea unei fantezii sau pur si simplu condimentarea vietii sexuale. Este important de stiut ca la prima vizita intr-un club de swingeri, cuplurile sunt incurajate in primul rand sa priveasca. Asadar, se incearca mai intai un fel de educare a noilor veniti, pentru ca de multe ori lumea intelege gresit conceptul.

Altfel, nevoia de adrenalina sexuala, lipsa inhibitiilor sau pur si simplu dorinta de placere pot fi motive intemeiate pentru care o persoana sau un cuplu sa-si doreasca sa practice swingingul.

Swinging, un mod de viata?

Se pare ca multe persoane care practica swingingul spun ca de fapt acesta nu este pur si simplu o practica sexuala, ci mai degraba un mod de viata. Mai exact, multi spun ca astfel si-au facut prieteni, au continuat sa tina legatura cu partenerii de sex ocazional, iar acum si-au facut anumite cercuri in care schimbatul partenerilor este o practica cat se poate de naturala si normala.

Este greu sa vorbim despre insa despre ceea ce este sau ceea ce nu este normal, pentru ca pana la urma fiecare om isi face propriile reguli si isi creeaza propriile standarde legate de conceptul de normalitate. Ceea ce putem spune cu siguranta insa, este ca sexul incepe sa nu mai fie considerat un subiect tabu, asa cum era pana in ultimii ani... Daca este bine sau nu, va lasam pe voi sa decideti.

Text: Andreea Catrina

Foto: Thinkstock

 

Thursday, 25 August 2011 | 4243 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate