Totul despre operatiile estetice vaginale

Din ce in ce mai multe femei apeleaza la chirurgia estetica pentru a-si modifica zonele intime.

Daca in urma cu cativa ani nici macar nu ne puteam gandi la asa ceva, in zilele noastre operatiile estetice vaginale au ajuns sa fie aproape la fel de populare ca marirea sanilor sau corectia nasului. De vina ar fi, se pare, filmele pentru adulti si dezvoltarea in general a industriei porno care le-a facut pe femei sa fie din ce in ce mai constiente de felul in care zonele lor intime arata sau ar trebui sa arate.

Ce spun specialistii in domeniu

Cu toate acestea, specialistii au pareri impartite legate de acest subiect, unii afirmand ca atata timp cat nu exista o problema de sanatate sau o problema legata de functionalitatea zonelor respective, atunci astfel de operatii pot fi considerate chiar „mutilari genitale". Desigur ca exista si cei care realizeaza astfel de operatii, a caror parere unanima este ca atata timp cat o astfel de interventie o ajuta pe femeia in cauza sa se simta mai bine in pielea ei, atunci este cat se poate de bine-venita.

Oricare ar fi motivele pentru care cineva ar opta pentru o astfel de operatie estetica insa, este bine de stiut ca la fel ca orice alta interventie, si interventiile estetice vaginale prezinta riscuri, cel mai mare risc fiind pierderea senzatiilor in zona respectiva.

Cele mai intalnite interventii de estetica genitala


Labioplastia

Labioplastia inseamna corectarea problemelor estetice ale labiilor si poate fi realizata atat la nivelul labiilor mari, cat si la nivelul celor mici. O astfel de interventie poate insemna remodelare, mai exact modificarea formei, poate insemna reductie sau chiar augmentare, procedura care se realizeaza in cazul labiilor mari.

Vaginoplastia

La fel ca si in cazul labioplastiei, si vaginoplastia poate insemna mai multe lucruri; de la intinerirea vaginala si pana la intarirea musculaturii vaginale, mai ales in urma sarcinilor, totul este posibil in prezent. Mai mult decat atat, vaginoplastia poate face referire chiar si la micsorarea canalului vaginal.

Clitoroplastia

Aparuta mai recent la noi in tara, clitoroplastia face referire la interventia de micsorare a clitorisului sau avand ca scop amplificarea senzoriala in timpul actului sexual.

Himenoplastia

Reconstructia himenului, avand ca scop refacerea virginitatii, este si ea o operatie din ce in ce mai ceruta in zilele noastre. Medicii afirma ca principalele motive ar fi cele legate de religie ori cultura, insa nici motivele personale nu pot fi de neglijat.

Amplificarea punctului G

O astfel de procedura se realizeaza cu ajutorul unor injectii cu colagen, scopul final fiind imbunatatirea calitatii vietii sexuale.

Si barbatii apeleaza la astfel de operatii

Cu toate ca majoritatea oamenilor considera ca numai femeile pot apela la acest gen de operatii, e bine de stiut ca si in cazul barbatilor astfel de interventii sunt destul de practicate. De la modificarea dimensiunilor penisului, pana la implanturile testiculare sau chiar liftingul scrotului, operatiile estetice genitale par sa castige din ce in ce mai multi adepti.

Text: Andreea Catrina

Foto: Thinkstock

 

Tuesday, 30 August 2011 | 5682 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate