Top 5 muzee pe care trebuie sa le vizitezi in Tunisia

Un mod foarte simplu si in acelasi timp inedit prin care poti descoperi istoria frumoasei tari africane, este sa vizitezi muzeele care se afla aici. Am pregatit pentru tine o lista cu cinci muzee pe care trebuie sa le vizitezi odata ajuns in Tunisia.

Obiecte traditionale si costume populare

Muzeul Artelor si Traditiilor Populare- din palatul Dar Ben Abdallah, Sfax, care gazduieste vase si obiecte de uz casnic, porturi traditionale, picturi pe sticla, dar si o colectie impresionanta de mirodenii, te asteapta sa il descoperi.

Muzeul Arheologic din Sousse este al doilea pe lista celor mai importante muzee pe care trebuie sa le vezi. Acesta adaposteste o impresionanta colectie de capodopere - mozaicuri romane ce dateaza din secolul al II lea, infatisand personaje antice, cum ar fi Medusa, Neptun, Venus sau Dionysos. Vei gasi aici si diferite artefacte romane, punice dar si bizantine.

Capitala Tunis detine un impresionant muzeu, si anume Muzeul National Bardo, aflat in incinta palatului Hafside, un fel de Luvru al Paridsului, sau Del Prado al Spaniei. In cel mai mare muzeu din intreaga Africa vei vedea tot felul de artefacte arheologice, mozaicuri romane, statuete, obiecte de arta, podoabe islamice, ceramica din perioada preistorica si multe altele.

Povestea lui Aladin asternuta intr-un muzeu

Vei gasi si un muzeu privat in Tunisia, mai exact in Tozeur - Muzeul Dar Chraiet, care seamana cu Muzeul Satului din România. Acesta pune la dispozitia turistilor foarte multe sali ale familiilor de burghezi, evenimente spectaculoase dar si o parte mai ciudata care asterne o ,,pagina” din faimoasa poveste a lui Aladin din 1001 de nopti.

Iti poti incheia turul cu Muzeul National al Cartaginei, situat pe colina Byrsa, in care vei descoperi numeroase situri arheologice din vechiul oras Cartagina.

Early Booking Tunisia http://www.kartagotours.ro/hotels.aspx?pt=1&c=2&s=13&d=NBE&Page=1&DestinationName=ENFIDHA_INTERNATIONAL

Hotel Prima Life Karawan 3* - de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu demipensiune, asistenta turistica, agentia Kartago Tours (www.kartagotours.ro), +40 264 504 080

Text: Madalina Isar Foto: consultantturism.ro

Tuesday, 08 April 2014 | 1196 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate