Toamna, cel mai bun anotimp pentru sex

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca toamna este anotimpul ideal pentru sex.

Till Roenneberg, un cronobiolog din Munich, a studiat aproape toata viata sa modul in care ritmul biologic ii afecteaza pe oameni. Cercetatorul si-a bazat studiul pe indivizi din 166 de tari, tocmai pentru ca rezultatul sa fie cat mai concludent. Recent, acesta a facut publice concluziile cercetarii sale.

 

Astfel, se pare ca fiecare anotimp are o influenta clara asupra noastra. Daca primavara este sezonul problemelor de sanatate si perioada in care cei mai multi oameni se sinucid, vara este anotimpul in care se intampla cele mai multe accidente; iarna oamenii se ingrasa si dorm, in medie, cu 20 de minute mai mult, iar toamna este sezonul tristetii si al sexului. Cum se explica acest lucru?

Roenneberg a declarat - "Cel mai bun remediu impotriva depresiei sau a tristetii este dragostea. Cand afara ploua si bate vantul simtim ca avem, parca mai mult ca oricand, nevoie de afectiune". Si faptul ca zilele sunt mai scurte si seara se intuneca mai devreme, se pare ca ne influenteaza comportamentul sexual. Fara sa realizam, toamna este momentul in care simtim cel mai mult nevoia unui partener. Iar daca il avem deja, facem mai mult sex ca de obicei, pentru ca asta ne face sa ne simtim bine si ne ofera confort, la nivel psihologic.

Mai mult decat atat, nivelul testosteronului la barbati atinge cote maxime toamna, iar femeilor se pare ca le creste nivelul de estrogen, tot in acest anotimp. Conform cercetatorilor, exista o lege a naturii care ne indeamna sa procream toamna, pentru ca in acest fel copiii se vor naste in anotimpul cald, care le este mult mai benefic.

Si pentru ca toate aceste informatii sa fie si mai exacte, cercetatorii au estimat chiar si cea mai buna perioada calendaristica pentru sex - intre 21 septembrie si 21 decembrie.

Sursa: worldcrunch.com

Foto: Shutterstock

 

Tuesday, 25 September 2012 | 3195 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate