Tadashi Shoji, acum in Romania. Dita von Teese si J Lo ii poarta rochiile!

 

Nascut in 1948 in Sendai, Tadashi Shoji este recunoscut la Hollywood si peste tot in lume pentru creatiile sale haute-couture, purtate de vedete cu renume international. Dita von Teese, J Lo, Kate Beckinsale, Helen Mirren sau Katy Perry sunt doar cateva dintre divele care au stralucit in lumina reflectoarelor si pe covorul rosu in rochii de seara spectaculoase, imaginate de designerul japonez stabilit in S.U.A.

Drapajele, pliseurile si fronseurile sunt tehnicile pentru care este recunoscut, dar si pentru faptul ca realizeaza rochii pentru toate varstele, etniile si siluetele. Tadashi Shoji este cel care le-a imbracat pe mai putin gratioasele Octavia Spencer si Mo'Nique, atunci cand fiecare dintre acestea a castigat cate un premiu Oscar.

Talentat desenator si pictor, Tadashi Shoji a studiat artele frumoase la Tokyo, unde in anii '60 si '70 a lucrat alaturi de artistul contemporan Jiro Takamatsu. In 1973, Tadashi s-a mutat in S.U.A., unde a studiat designul vestimentar la Trade Techical College din Los Angeles. In acea perioada a lucrat alaturi de Bill Whitten, cel care realize costumele pentru Elton John, Stevie Wonder, Neil Diamond sau The Jacksons.

In 1982, Tadashi Shoji a pus bazele propriului brand de haine, iar creatiile lui au fost acceptate in peste 4.000 de magazine din peste 40 de tari, printre care in Neiman Marcus, Nordstrom, Saks Fifth Avenue, Bloomingdale, Macy, Harvey Hichols din Dubai sau exclusivistul boutique Forum Shops at Caesars, din Las Vegas.

Prima sa colectie de runway a fost prezentata in 2007, la New York Fashion Week, iar in 2012 Tadashi Shoji s-a numarat printre cei 26 de designeri acceptati de Council of Fashion Designers of America. Intre timp, brand-ul s-a extins catre Asia, in Shanghai si Beijing. In Romania rochiile sale se afla disponibile in magazinul Sport/Couture, din Baneasa Shopping City, alaturi de alte brand-uri de top, precum Burberry, Just Cavalli, M Missoni, DKNY.

 

Text&Foto: PR

Wednesday, 15 January 2014 | 1815 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate