Stella McCartney, moda in stilul britanic

Povestea uneia dintre cele mai de succes figuri feminine din moda internationala.

Stella McCartney s-a nascut la 13 septembrie 1971 la Londra, parintii ei fiind Paul si Linda McCartney. Ca designer, ea a petrecut 15 ani incercand sa se distanteze de eticheta "fata unui Beatles". Cu toate acestea, faptul ca este fiica cunoscutului muzician Paul McCartney a adus-o unde este astazi.

 

Creatoarea de moda a fost educata de mica sa respecte animalele si sa inteleaga ca imparte planeta si cu alte fiinte vii. Astazi, Stella este cunoscuta in intreaga lume pentru loialitatea ei fata de lupta pentru protejarea animalelor.

Cum si-a inceput cariera in moda?

Influentata de spiritul liber al mamei sale, Stella a devenit interesata de crearea hainelor la o varsta frageda. La 12 ani, a facut prima jacheta. Trei ani mai tarziu a intentionat sa lucreze pentru Christian Lacroix, lucrand la prima sa colectie de design vestimentar.

Stella McCartney Gustul succesului

In anul 1995, Stella McCartney a absolvit prestigiosul Colegiu de Arta si Design Central Saint Martins. Multi colegi o desconsiderau, numind-o "fetita tatei", insa la spectacolul de moda de la absolvire a demonstrat tuturor ceea ce era in stare sa faca. Spectacolul s-a dovedit a fi un mare succes, intreaga colectie a Stellei fiind cumparata de buticul londonez Tokio.

Drumul dinspre Chloe la Stella McCartney

In 1997, la 26 de ani, Stella McCartney a devenit directorul de creatie al casei de moda Chloe, uzurpand astfel locul de munca al lui Karl Lagerfeld. Sub conducerea ei, Chloe a devenit unul dintre cele mai cautate branduri din Paris, apoi din lume, fara sa apeleze la artificii de design, ci demonstrand ca stie si intelege ce vrea o femeie sa poarte.

In anul 1998, dupa moartea Lindei McCartney, Stella isi reevaluaza viata si decide sa preia cauze care i-au fost dragi mamei sale, cum ar fi drepturile animalelor. Prin urmare, ea devine o vegetariana stricta si refuza sa lucreze cu piele si blana.

In 2001, s-a inteles cu grupul Gucci, sub umbrela caruia si-a lansat propriul brand, Stella McCartney. Pentru cunoscuta creatoare de moda nu au existat momente de glorie absoluta, ci o evolutie de necontestat, sigura si corecta. A devenit unul dintre cele mai cunoscute branduri din lume datorita designului curat pe care il promoveaza. In 2003 si-a lansat propriul parfum "Stella", iar in 2005 a devenit al doilea designer care a creat o colectie pentru H&M, dupa Karl Lagerfeld.

Rochia purtata de Madonna la nunta cu Guy Ritchie a fost semnata de McCartney, precum si toate tinutele purtate de Annie Lenox in 2004. Prin colaborarea sa de succes cu Adidas, Stella McCartney a devenit desigenrul uniformelor purtate de sportivii britanici.

Text: Mihaela Dobre

Foto: Hepta

Wednesday, 03 October 2012 | 2037 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate