Shopping cu sufletul. Campania de lupta impotriva violentei domestice

De multe ori, violenta domestica nu se masoara doar in lovituri si dureri fizice. Poate incepe cu verificarea telefonului, manifestarea unei gelozii absurde, poate continua cu o jignire si interzicerea de a mai iesi in oras cu prietenii.

In Romania exista de 6 ori mai putine locuri in adaposturi decat ar fi necesar conform standardului european de 1 loc la 10.000 locuitori (conform Raportului de tara WAVE 2010).

 

Cum este privit fenomenul violentei domestice in Romania?

  • - 40% dintre romani considera ca violenta domestica nu e niciodata justificata
  • - Doar 66% din populatie considera ca sotul ce isi bate frecvent sotia trebuie pedepsit de lege
  • - 44% dintre romani cred ca "nu trebuie sa te amesteci in familia altuia, cand vezi ca cineva este agresat fizic"

Acestea sunt statistici. Numarul cazurilor de violenta este necunoscut, multe dintre ele nefiind raportate. De 5 ani Avon lupta impotriva violentei domestice prin Campania Respectului. Anul acesta, sub sloganul "Share It to Stop It" se face un apel atat catre victime, cat si catre cei din jurul lor de a scoate de sub tacere povestile, pentru ca numai prin impartasirea experientei se poate pune capat abuzului. Este timpul ca victimele sa reia controlul asupra vietii lor.

Prin intermediul Campaniei Respectului, din 2008 pana in 2012 valoarea donatiilor s-a ridicat la 140.000$, suma ce a fost utilizata pentru pregatirea cadrelor ce intra in contact cu victimele abuzului, educarea adolescentilor cu privire la formele si efectele violentei, suplimentarea cu 1000 de paturi a centrelor de adapost si pentru eliberarea certificatelor medico-legale necesare. Pentru a fi alaturi in lupta pentru combaterea abuzului, puteti achizitiona produsele albastre din Brosura AVON, profitul obtinut din vanzarea acestora intrand integral si exclusiv in fondul destinat luptei impotriva violentei domestice din Romania.

Sustine lupta noastra impotriva violentei domestice cumparand produse cu simbolul infinitului. Profitul strans este donat in proportie de 100% campaniei de lupta impotriva violentei domestice, Avon investind in sustinerea centrelor de adapost pentru femeile din Romania si in educatia tinerilor si femeilor.

 

 

Tuesday, 25 February 2014 | 4079 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate