Sfaturi pentru o relatie de durata

Cum sa fiti fericiti pana la adanci batraneti

Cu totii ne dorim, mai devreme sau mai tarziu, o relatie de durata care sa ne faca fericiti. Totusi, cum de la teorie la practica este intotdeauna un drum destul de lung de parcurs, de multe ori se intampla ca lucrurile sa nu fie exact asa cum ne-am dori.

Micile certuri sau gelozia sunt doar doua exemple de probleme care isi pot face aparitia in cuplu si care pot strica o relatie.

Tocmai de aceea, e important sa stim cum putem evita astfel de neplaceri. Iata 10 sfaturi utile care te pot ajuta sa-ti mentii relatia fericita, cat mai mult timp. Sau, de ce nu, pentru totdeauna.

Comunicati. Unde comunicare nu e, nimic nu e. Incercati sa va faceti timp in fiecare zi sa vorbiti despre... orice. Chiar daca aveti programe incarcate, chiar daca aveti copii. Comunicarea va tine impreuna si va ajuta sa treceti peste orice fel de problema.

Spuneti-va intotdeauna adevarul. Chiar daca uneori adevarul e neplacut, intotdeauna e mult mai bine sa optezi pentru el. Pentru ca, dupa cum sti, mai devreme sau mai tarziu adevarul iese la iveala.

Aveti incredere unul in celalalt. Increderea se construieste in timp si e vitala intr-o relatie de lunga durata. Daca nu aveti incredere in voi, e aproape imposibil sa rezistati ca si cuplu.

Evitati rutina. Rutina nu face nimic bun pentru o relatie, asadar incercati pe cat posibil sa o evitati. Micile surprize pe care vi le faceti unul celuilalt va vor ajuta intotdeauna. Important este sa veniti mereu cu ceva nou in cuplu.

Impacati-va. Nu exista relatii perfecte... cu totii ne certam sau avem probleme in cuplu mai devreme sau mai tarziu. Important este sa stim cum sa trecem peste aceste probleme, cum sa le rezolvam. Nu stati suparati prea mult timp unul pe celalalt. Invatati sa va cereti iertare.

Acceptati compromisurile. E drept, uneori trebuie sa apelam si la compromisuri. Pentru ca orice relatie este compusa din doua persoane total diferite, uneori trebuie sa mai lasam de la noi, pentru ca certurile sa fie evitate.

Experimentati mereu ceva nou impreuna. Fie ca vorbim despre vacanta, despre sex, despre gatitul impreuna sau despre iesirile in oras, e bine sa incercati mereu experiente noi.

Foto: Shutterstock

Thursday, 11 October 2012 | 4912 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate