Pregatirea tenului pentru sezonul cald

Asteptam cu nerabdare vara, cand ne putem bucura de soare si de un bronz uniform. Dar, pana atunci, trebuie sa acordam o atentie deosebita ingrijirii tenului si hidratarii lui corespunzatoare. Sandor Ana Cristina, cosmeticiana GETT'S ColorBar Iulius Mall Cluj, ne spune care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmam pentru a avea un ten perfect hidratat si pregatit pentru sezonul cald.

1. Fiecare dintre noi are un ritual zilnic de ingrijire, dar trebuie sa tinem cont de cele mai importante etape: curatare, hidratare si protectie solara. "Hidratarea este bine sa se faca cu un produs cu un continut mai mare de acid hyaluronic sau apa termala, pentru ca in ten sa patrunda deja substantele hidratante care il vor proteja de eventuale arsuri solare." ne sfatuieste specialistul in cosmetica GETT'S ColorBar. Protectia solara se aplica in fiecare dimineata, peste crema de ingrijire obisnuita sau sub forma unui produs 2 in 1, care sa contine si factor de protectie SPF15. Pentru persoanele cu ten sensibil sau foarte deschis, se recomanda, atunci cand razele solare sunt foarte puternice, cremele cu SPF 50. Seara se va folosi un ser hidratant pentru o penetrare mai buna in tesut, care va actiona in perioada de rapaus a dermei.

2. Machiajul. Se recomanda sa fie unul mai light, iar daca nu este nevoie de o acoperire mare se poate folosi o crema BB sau CC, cu rolul de a uniformiza culoarea tenului. Daca se vrea o acoperire mai mare, se trece la un fond de ten lichid, mai hidratant decat cel compact. Se pot folosi cu masura produse waterproof, cel mai recomandat fiind tusul pentru ochi, pentru a nu se risca intinderea machiajului.

3. Tratamente profesionale de salon care pregatesc tenul pentru vara

Exista kit-uri special pentru tratamente de hidratare in profunzime care ajuta tenul sa faca fata temperaturilor toride ale verii. "Chiar daca aveti un ten sensibil, asta nu inseamna ca el nu are nevoie de hidratare. Puteti gasi solutii in saloanele specializate pentru a oferi dermei substantele necesare pentru a-si pastra constant nivelul optim de hidratare".

 

Text: PR Foto: Shutterstock

 

 

Thursday, 27 March 2014 | 1887 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate