Povestea costumelor din spectacolul “Alegria”, Cirque du Soleil

Dupa aproape 20 de ani in arene, in 2013 au loc ultimele reprezentatii ale spectacolului "Alegria", pe care il putem vedea si noi intre 5 - 8 septembrie, la Romexpo. Pe langa muzica si acrobatiile care au facut celebru acest show (piesa "Alegria" are aproape 6 milioane de vizualizari pe Youtube), costumele personajelor sunt unice.

Costumele purtate de cei 55 de artisti si muzicieni din distributia Alegria sunt create de Dominique Lemieux. Acestea evoca stilul baroc opulent si sunt menite sa faca trecerea de la Vechea Ordine la Noua Ordine. Astfel, pentru Vechea Ordine costumele amintesc de epoca de aur a New Yorkului si sunt decorate elegant cu pene, dantela etc. Noua Ordine se refera la viitor si, desi costumele pastreaza acelasi colorit spectaculos, materialele folosite sunt mult mai usoare, cu scopul de a sublinia agilitatea tineretii.

Acrobatii dispun de o garderoba impresionanta, toate piesele fiind fabricate la Montreal, in sediul central international al Cirque du Soleil, in atelierele de creatie unde lucreaza peste 300 de artizani. Echipa Alegria responsabila cu garderoba este alcatuita din 4 grupuri angajate permanent si 2 sau 3 angajati locali in fiecare oras. Acestia sunt responsabili cu intretinerea si reparatia costumelor si se deplaseaza in turnee cu masini de spalat si uscatoare de haine.

Date interesante despre costume:

- in garderoba acrobatilor exista 14.560 de perechi de pantofi pictati;

- au fost realizati 369 de pantofi pentru Îngeri, 57 de pantofi pentru Nimfe, 225 de pantofi pentru Bronx, 16 pantofi pentru Marele Zburator, 33 de pantofi pentru cele doua cantarete si 22 de pantofi pentru clovni;

- din 2004 , un total de 1.862 de metri de tul a fost folosit pentru a crea fustele pentru cele doua cantarete;

- fiecare fusta este alcatuita din 133 metri de tul. Pentru a obtine aspectul dorit, se foloseste o combinatie de 4 materiale de tul de calitati diferite (fin , rigid , "par de cal" si tul decorativ multicolor cu sclipici);

- din 2004 , un total de 4.060 de pene de strut au fost folosite pentru a produce aripile Nimfelor. 116 pene de strut sunt necesare pentru a produce fiecare aripa si au fost produse 35 de aripi;

- exista 52 de elemente diferite de materiale necesare pentru a face un sacou pentru Nostalgicele Pasari Batrane, fiind una dintre cele mai elaborate piese de creat. Aceste elemente includ tesaturi, articole de pasmanterie , elemente decorative ( cum ar fi flori , pietre de cristal , dantele ), precum si formele din spuma pentru coate .

Biletele pentru Alegria se pot cumpara in continuare online, de pe www.eventim.ro sau prin reteaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, libr?riile Humanitas, librariile Carturesti). Spectacolul Alegria din Bucuresti este organizat de Events, iar sponsorul oficial al turneului este Orange.

Foto: Events

 

Monday, 02 September 2013 | 1782 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate