Perwoll a premiat cei mai talentati tineri designeri romani

 

Perwoll, marca Henkel Romania, a desemnat castigatorii „Premiului Perwoll pentru Tineri Designeri". Premiul a fost acordat pentru al patrulea an consecutiv absolventilor sectiei de Moda si Design Vestimentar de la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, care si-au prezentat colectiile in cadrul Galei de Absolvire. Evenimentul a avut loc pe 29 iunie si s-a bucurat de prezenta a peste 750 de persoane din lumea modei romanesti. In desemnarea colectiilor castigatoare, juriul Perwoll a punctat creativitatea in combinarea tesaturilor, precum si originalitatea in linia de design propusa de absolventi.

In acest an, Alina Morar si Catalin Valean (absolventi licenta) au castigat „Premiul Perwoll pentru Tineri Designeri", distinctie acordata de Perwoll - detergentul special care ingrijeste delicat hainele - pentru recunoasterea talentului si creativitatii tinerilor designeri romani. Juriul editiei din acest an a fost format din Marian Palie (fashion stylist), Daniela Kammrath (Editor-in-Chief 121.ro si fashionandbeauty.ro), Gloria Csiszer (fashion blogger la flashme.ro), Iulia Romana Pop (fashion blogger la la-jolie-julie.blogspot.com) si Lavinia Toma (Head of Corporate Communications Henkel Romania). Criteriile de jurizare au inclus creativitatea designului, originalitatea si combinatiile impresionante de tesaturi, dar si apropierea de marca Perwoll.

Colectia talentatei Alinei Morar se intiluteaza ,,Cu cheia la gat" si constituie lucrarea ei de diploma. Prin aceasat colectie ea a reusit printr-o maniera subtila sa redea zbuciumul interior al unei generatii care, paradoxal, are nevoie de o noua „uniforma". Principalele tehnici folosite in creatiile sale atent elaborate sunt digital print-ul, print-ul serigrafic si print-ul prin transfer termic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cel de-al doilea tanar designer premiat de Perwoll la Gala de Absolvire UAD, Catalin Valean, a reusit sa cucereasca juriul si publicul prin colectia sa, denumita „Ecce Homo". Creatiile vestimentare care o compun exploreaza moda contemporana intre spiritualitate si curentul neo-punk. In acest context, vestimentatia constituie manifestarea exterioara a unei libertati interioare, dobandite printr-un proces complex de maturizare spirituala. Este pentru a doua oara cand marca Perwoll ofera un premiu tanarului designer Catalin Valean, cunoscut iubitorilor de moda ca fiind castigatorului concursului national de schite de design vestimentar, "Fii Creator de Haute-Couleur", organizat de compania Henkel Romania in anul 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In cadrul celei de-a XIX-a editii a Galei Absolventilor de la Universitatea De Arta si Design Cluj-Napoca au fost prezentate 24 de colectii vestimentare, dintre care 20 de lucrari de licenta si 4 lucrari de master.

„Si in acest an, Gala Universitatii de Arta si Design din Cluj (Sectia Fashion Design) a reusit sa impuna noi nume de creatori, care au surprins printr-o serie de colectii inteligente, creative, emotionante si pline de substrat cultural. Pe langa cei doi tineri designeri premiati de Perwoll, Alina Morar si Catalin Valean, s-au remarcat si alti absolventi care pot insemna in viitorul apropiat o generatie de aur a scenei fashion design-ului autohton: Anca Belbe (cu o colectie incredibila, inspirata din filmul „Colectionarul", unde piesele extrem de elaborate erau atent sustinute de materialele vopsite manual), Andreea Castrase (care a imaginat prin colectia sa o calatorie simbolica sau propriu-zisa), Ana-Maria Gal (care, cu multa libertate si creativitate s-a apropiat de arta vestimentara traditionala si fashion design-ul contemporan) si Ancuta Sarca (cu o colectie care readuce in discutie suprapunerile high-tech, intr-un discurs propriu)", a declarat Marian Palie, fashion stylist si membru in juriul Premiului Perwoll pentru Tineri Designeri 2013.

„Perwoll premiaza talentul tinerilor designeri pentru al patrulea an consecutiv la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca si, la fel ca in ceilalti ani, suntem impresionati de viziunea mereu proaspata a generatiilor de absolventi. Ne bucuram ca suntem alaturi de ei si ca reusim sa le oferim un sprijin atat de important la inceput de drum, pe langa recunoasterea din partea unor profesionisti in domeniu", a declarat Darina Stoyanova, General Manager Laundry & Home Care Henkel Romania.

Pe langa sprijinul financiar, cei doi castigatori vor beneficia de promovare din partea Henkel Romania si Perwoll, atat in cadrul evenimentelor dedicate fenomenului modei, cat si pe platforma online Perwoll, dedicata tinerilor designeri si curentului vintage din Romania - www.atelierperwoll.ro.

Despre Premiul Perwoll pentru Tineri Designeri

Tinerii designeri care, de-a lungul anilor, au fost rasplatiti de Perwoll pentru creativitatea si originalitatea colectiilor vestimentare realizate sunt:

- in 2012, absolventele Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca: Irina Silistraru si Alexandra Ivascu

- in 2011, absolventele Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca: Doina Pirau si Andreea Boariu

- in 2011, absolventele Universitatii de Arte Bucuresti: Ramona Manea si Roxana Benea

- in 2010, absolventele Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca: Alexandra Puscasu si Maria Hera

Text: PR

Foto: Vlad Gherman

Wednesday, 03 July 2013 | 2713 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate