Palaria, detaliul personal

Mai mult decat un simplu accesoriu, palariile Kristinei Dragomir iti capteaza atentia si te fac sa iti regandesti tinutele atunci cand le porti

Am cunoscut-o pe Kristina Dragomir in showroomul ei art-deco, situat pe strada Mihail Kogalniceanu nr. 51, din Bucuresti. Inca de la intrare observi zecile de palarii care stau frumos aranjate, gata sa fie probate. Este accesoriul care iti completeaza perfect o tinuta, daca stii cum sa-l alegi.

 

Cat de importanta este palaria in alegerea unei tinute?

Rolul palariei intr-o tinuta este foarte important, o palarie o completeaza, ii confera foarte multa eleganta celei care o poarta. Categoric, este o nota si un element care te fac distinctiva.

Consideri ca palariile incep sa revina in atentie?

Este o cerere foarte mare pentru acest accesoriu. Moda ultimilor ani repozitioneaza palaria in trendurile internationale, se doreste ca acest articol sa revina in garderoba femeii ca o piesa indispensabila.

Colaborezi cu casa regala, ce implica acest lucru?

Cream palarii pentru Principesa Margareta la toate evenimentele importante pentru care in dress code este un must-have sa porti o palarie.

La ce evenimente poate fi accesorizata o palarie?

Depinde de momentul zile. |n timpul zilei palaria trebuie sa fie cu bor scurt sau mediu, linii foarte simple, curate si usor interpretate, nimic spectaculos. La un garden party, palaria trebuie sa fie spectaculoasa, iar pentru seara ea se tranforma in ornament sau accesorii capilare, facute din flori, frunze sau pene, dar nu sunt palarii cu boruri.

Cum ai inceput sa realizezi palarii?

In urma cu 7 ani am dezvoltat un proiect inedit in peisajul modei romanesti, cel al accesoriilor. Am creat tot felul de accesorii vestimentare si apoi, dupa 2 ani, am completat cu aceste palarii si miniaturi. Cererea a fost foarte mare catre acest segment si din acel moment ne-am specializat pe crearea si fabricarea de palarii unicat, la comanda si absolut deosebite. De un an si jumatate vindem in concept storurile importante din strainatate, precum L‘Eclaireur (Paris), Beams (Japonia) si din toamna vom intra la Marc Jacobs.

Ce are special colectia SS2013?

Este o campanie cu cranii, inspirata din zona pop-artului. Plecand de la ideea ca acest curent a murit, colectia se numeste ,,Pop art is dead". Este vorba despre reinterpretari si prezenta craniului ca element caracteristic, obsesia lui Andy Warhol. Palariile au un ton umoristic si sunt foarte colorate: unul din cranii plange, altul are un trandafir in gura.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Care este palaria ta favorita din toate timpurile?

In cinematografie, automat imi vine in minte filmul ,,My Fair Lady", cu acele palarii spectaculoase, care par astfel si in ziua de azi. Mai este si palaria din ,,Breakfast at Tiffany's", care este un model clasic, ce avantajeaza foarte multe persoane si pe care il interpretam si in ziua de azi.

Care sunt designerii pe care ii admiri?

Admir foarte multi designeri locali, moda romaneasca se misca extraordinar de bine. |mi plac mult Raluca Buzura si David Sandu pentru bijuteriile pe care le fac.

Interviu de Silvia Cimpeanu

Foto: PR

 

Monday, 07 October 2013 | 2539 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate