Ochii care te privesc din Portul Marsaxlokk

O vizita in arhipelagul Malta este incompleta daca nu ajungi si in satul pescaresc Marsaxlokk, aflat la o distanta de 30 de minute, cu masina, de capitala Valletta. Cu o suprafata de mai putin de 5 km patrati si o populatie de aproximativ 3.200 de locuitori, satul Marsaxlokk s-a adaptat tot mai mult nevoilor turistilor, din ce in ce mai interesati de aceasta regiune.

Principala ocupatie a satenilor fiind pescuitul, vei gasi acolo mai degraba locuri pitoresti, cu o istorie bogata in spate, decat atractii moderne si sofisticate. Aceasta destinatie turistica este o optiune recomandata celor care vor sa se relaxeze si sa se bucure de linistea zonei.

In zilele de duminica, totusi, in piata din Marsaxlokk este un adevarat furnicar, unde fiecare negustor te imbie spre propriile produse. Pescarii isi prezinta cu fast cele mai importante „achizitii” din Marea Mediterana: pestele-spada, tonul si lampuki, denumirea malteza pentru dorada, in timp ce alti vanzatori iti ofera de la delicatese, fructe si legume, pana la haine, incaltaminte si suveniruri.

Poti iesi in Portul Marsaxlokk pentru a lua masa intr-unul din restaurantele cu specific pescaresc sau doar pentru a bea un vin in timp ce admiri faimoasele barci luzzu. Acestea sunt construite si pictate dupa o traditie veche de pe vremea fenicienilor si sunt caracterizate de un colorit exotic si doi ochi albastri la prora. Legenda spune ca „ochiul lui Osiris” protejeaza ambarcatiunea de orice pericole.

In centrul satului Marsaxlokk, viziteaza biserica parohiala a comunitatii, „Madonna ta’ Pompei”, construita in stil baroc in anul 1892, la care ce organizeaza un pelerinaj national in fiecare an, la data de 8 mai.

Early booking Malta

Hotel Bella Vista 4* - de la 299 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu demipensiune, asistenta turistica, oferta aniversara Malta Travel – 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

 

Friday, 14 March 2014 | 1117 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate