“Nimfomana Vol. II” este de astazi in cinematografe

 

"Nymphomaniac Vol. II", in regia lui Lars von Trier, are premiera oficiala astazi (7 februarie) la Cinema Elvire Popesco, de la ora 18:00. Partea a doua a controversatului film in regia lui Lars von Trier a intrat in cinematografe, in avanpremiera, inca de miercuri (5 februarie), dupa ce initial Comisia de rating a Centrului National al Cinematografiei (C.N.C.) avizase negativ proiectiile publice ale filmului.

"Nymphomaniac" este epopeea erotica a unei femei al carei traseu, de la nastere si pana la varsta de 50 de ani, ne este povestit de personajul principal, Joe, cea care si-a pus diagnosticul de "nimfomana".

In dupa-amiaza unei ierni geroase, batranul dar inca sarmantul burlac Seligman o descopera pe Joe batuta si prabusita pe o alee laturalnica. O ia acasa si ii ingrijeste ranile, in timp ce incearca sa afle cate ceva despre viata ei. Seligman este cel care, vreme de opt capitole, ii asculta povestea cea complicata si intesata de interjectii a "nimfomanei" Joe.

 

Filmul are o galerie impresionanta de actori. Charlotte Gainsbourg (Joe la maturitate), Stellan Skarsgard, Uma Thurman, Willem Dafoe, Shia LaBeouf, Udo Kier, Christian Slater, Stacy Martin (tanara Joe).

Opiniile presei de specialitate internationale din tarile in care "Nymphomaniac Vol. II" a avut deja premiera  

Le Monde scrie despre "Nymphomaniac": "Nihilismul este cel care descrie de fapt filmul lui Lars von Trier. Haosul mai degraba decat eliberarea. Sau, mai precis, haosul ca eliberare suprema. La fiecare intrerupere a povestirii lui Joe, un fel de Seherezada a libertinajului, interlocutorul ei luand pozitia duhovnicului sau a psihologului inventeaza diverse metafore, unele absurde si burlesti. Filmul incheie o trilogie, foarte coerenta, despre nevrozele feminine, trilogie inceputa cu Anticristul in 2009. Isterie, depresie, melancolie..."

Paris Match crede ca al doilea capitol e mult mai interesant decat primul. "Al doilea capitol contine momente bizare, cum ar fi scena licentioasa in care doi amanti negri isi disputa randul la sex, uitand sa o satisfaca pe biata Joe, care va gasi in cele din urma extazul masochist sub loviturile psihanalitice de bici ale unui antrenor sadic."

Scott Foundas (Chief Film Critic revista Variety, nota 9/10) considera ca "Nymphomaniac e cel mai personal dintre toate filmele facute de Lars von Trier pana acum, cel mai bogat in obsesii personale si de aluzii la alte texte, inclusiv ale sale. Un veritabil concert Brandeburg al genurilor disparate si al starilor de spirit amestecate cu maiestrie intr-un tot unitar."

  • Text: PR
  • Foto: Independenta Film, outnow.ch
Friday, 07 February 2014 | 4440 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate