Must-have: Pantofii cu talpa groasa (Creepers)

I-am vazut anul trecut in showurile Prada, iar anul acesta multi designeri si majoritatea brandurilor importante i-au adoptat. Pantofii cu talpa groasa, sau creepers, sunt accesoriul must-have al sezonului curent.

Totusi, cu toate ca acum ii gasim in magazine la tot pasul, putini sunt cei care le stiu povestea. Acest gen de pantofi a aparut pentru prima oara la sfarsitul anului 1945, imediat dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial. Soldatii ii purtau deoarece talpa groasa le proteja picioarele.

Pe la mijlocul anilor '50, acest tip de incaltaminte a devenit popular printre teddy boys, o subcultura din undergroundul britanic, ai carei adepti se imbracau elegant si purtau coafuri in stilul rock'n'roll. De atunci si pana prin anii ‘70, pantofii cu talpa groasa au trecut prin mici schimbari, in functie de cei care ii purtau. Modelul propriu-zis nu s-a schimbat, dar imprimeurile si detaliile erau diferite. Ei au fost adoptati de adeptii mai multor subculturi muzicale precum indie, ska, punk, psychobilly sau goth, iar mai tarziu au devenit pantofii-semnatura ai trupei englezesti Bananarama, un adevarat fenomen muzical al anilor '80.

In timp, creepersii au depasit teritoriul Marii Britanii si au ajuns chiar si in Europa Nordica. In Norvegia ei se numesc "traktorsko", pantofi-tractor, cel mai probabil din cauza talpilor groase.

Odata cu reaparitia lor pe catwalk in 2011, multe vedete internationale i-au descoperit si adoptat, si astfel au ajuns din nou in atentia publicului. Rita Ora si Rihanna au fost fotografiate purtandu-i, iar la scurt timp dupa, creepersii au reaparut pe rafturile magazinelor. Cu o astfel de poveste... chiar nu te tenteaza o pereche?

Text: Andreea Catrina

Foto: Hepta, produse PR

 

Tuesday, 18 September 2012 | 8452 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate