Mancaruri afrodisiace

Cand vorbesti despre mancaruri afrodisiace, te gandesti automat la banchetele romane care se transformau in adevarate orgii, se pare ca si din cauza "bucatelor". Si te gandesti bine, pentru ca puterile de "infierbantare" a sangelui atribuite anumitor alimente sunt reale. Convinge-te!

Mancare = afrodisiac deghizat

Afrodisiacele se impart, in functie de provenienta, in "animale" (oua, lapte - mai ales cel de capra, icre - cele de somon cu predilectie, si stridiile). Afrodisiace "vegetale" sunt: busuiocul, ginsengul, polenul, pinul, nucsoara, mierea, ghimbirul, nucile, piperul, strugurii, scortisoara, usturoiul, cardamonul (sau "hell", cum ii zic popoarele din Orientul mijlociu), semintele de susan, nautul, sofranul, telina, morcovul, ciocolata, ciupercile, ceapa si usturoiul. (www.terapiinaturiste.com, www.sfat.ro)

Pe cele vegetale e suficient sa le folosesti in combinatie cu mancarurile gatite: á Sos de paste cu busuioc. Fierbi pastele, le scurgi si le lasi deoparte (pune un varf mai darnic de unt in apa in care le fierbi ca sa ramana moi). Prajeste doua cepe taiate solzi, adauga 3 rosii mari si taiate felii, un ardei gras taiat fasii, lasa-le sa se inabuse bine, adauga putin ulei de masline sau de porumb si pasta de tomate; dupa ce au fiert, adauga usturoi, piper, oregano si busuioc. Salata de telina cu morcov, mar si miez de nuca este un energizant... erotic foarte eficient. Pregateste-i-o!


De unde pana unde puteri afrodisiace?

Este "vina" anumitor vitamine si substante nutritive din alimente. De exemplu, vitaminele din oua pot reduce anxietatile legate de performanta sexuala si riscul de ejaculare precoce; acidul folic din cereale contribuie la curatarea arterelor si la fluidizarea circulatiei sangvine exact acolo unde trebuie. Atentie insa, excesul de substante afrodisiace poate avea efecte neplacute. Afinele, de exemplu, ajuta la buna circulatie a sangelui in organele genitale, dar un consum exagerat poate provoca un deranjament la stomac de toata frumusetea! Si ciocolata este afrodisiac. La fel si smochinele crude. Este celebra reteta supranumita "Ciocolata zeilor": 2 linguri de cacao, 2 linguri de miere, o lingurita de vanilie si 250 ml de apa. Se fierb impreuna 2-3 minute, apoi amestecul se raceste si se toarna peste 20 ml de coniac.

  • Feniculul este recomandat mai ales celor care au o stare de insatisfactie in relatia de cuplu si se simt in inferioritate fata de partener. Popoarele mediteraneene folosesc supa de fenicul pentru stimularea dorintei sexuale.
  • Piperul negru si cel rosu sunt indicate ca afrodisiace fie sub forma de condiment in mancaruri, fie in diverse combinatii. De ce? Pentru ca ridica temperatura corpului.
  • Morcovul are proprietati afrodisiace atunci cand este consumat crud, datorita uleiului volatil pe care il contine.
  • Ardeiul iute rosu pune in miscare circulatia sangvina.
  • Sparanghelul consumat crud, cu putin ulei de floarea soarelui, sare si piper pisat, acrit cu suc de lamaie e considerat un puternic afrodisiac.
  • Scortisoara are efect excitant in combinatie cu mierea, galbenusul de ou etc.
  • Pe langa calitatile sale tonice, ginsengul are o puternica actiune stimulanta a glandelor sexuale.
  • In America de Sud, extractul de coca se consuma pentru eliminarea inhibitiei si imbunatatirea performantelor sexuale. á Incearca si vinul cu scortisoara, rubarba si ginseng (30g din fiecare la o sticla de vin alb).


Puterea mirosului

S-au facut studii pentru masurarea reactiilor barbatilor si femeilor la diferite mirosuri, masurandu-se circulatia sangvina in penis, respectiv in vagin. Rezultatele? Se pare ca barbatii reactioneaza puternic la mirosul combinat de levantica si... placinta de dovleac, iar femeile, la mirosul de castravete, hm! (www.terapiinaturiste.com). Mirosurile pot trezi puternice amintiri din trecut.
Vezi povestirea lui Mircea Cartarescu "Cercelusi" ("De ce iubim femeile", aparuta la Humanitas). Mirosul tine in mare parte de ceea ce mancam. Remember Samantha (Sex&the City) care incerca diverse "meniuri" cu iubitulul ei si apoi "testa" daca acestea au vreo legatura cu calitatea gustului unui sex oral? Ajunsese o adevarata experta in a depista ce a mancat un tip recent!


Mancare erotica din... istorie

Daca vrei sa aprofundezi arta "dragostei care trece prin stomac" citeste neaparat dictionarul culinar al lui Dumas, presarat cu povesti picante din istoria Frantei si "Cinci mii de ani de bucatarie afrodisiaca" a lui Pino Correnti (Proeditura, 2003). Autorul conduce restaurantul "Fata Morgana" din Catania (Sicilia) si a adunat retete afrodisace din toata lumea. Si tine minte: un iubit mort de foame nu va fi prea dispus la acrobatii erotice!


Merele... ispitei!

Pentru "Mere Adam si Eva cu miere si laptisor de matca" ai nevoie de 2 mere frumoase, 30 g miere poliflora semilichida, 2 lingurite de laptisor de matca, 1 praf de nucsoara rasa si 3-4 betisoare de scortisoara pisata. Se pune la incalzit o tigaie fara grasime; se taie merele in felii groase cam de 2 cm, fara sa fie curatate (scoate doar samburii si mijlocul). Dupa ce tigaia s-a incalzit, se pun feliile de mar la prajit, intorcandu-se pe o parte si pe alta; se aranjeaza feliile de mar in doua boluri mici, se stropesc cu miere lichida si se adauga o lingurita de laptisor de matca pentru fiecare bol; se adauga pentru aroma si nucsoara, si scortisoara. Se recomanda sa consumati merele stramosilor vostri pe stomacul gol si de dimineata, timp de trei zile la rand. Asta daca sunteti in concediu, zic eu, altfel nu vad cum ati mai putea sa faceti fata excitatiei, la serviciu!


Omleta "regala"

E de origine malteza - nu stiu unde o sa gasesti toate ingredientele, dar eu ti-o zic (4 portii): 8 oua "proaspete", 60 g de seminte de mac pisate, 60 g de faina de mei si de orz, 40 g de seminte de coconar (un conifer mediteranean - au acelasi gust cu alunele, deci le poti inlocui) pisate praf si o mana de petale de flori de mastic si de hibiscus, 50 g de capere proaspete, 40 g de branza (se recomanda tumma siciliana), 1 praf de piper rosu, 1 praf de sare si ulei de masline. Se sfarama branza, se bat ouale, se adauga celelalte ingrediente. Se varsa tot amestecul in tigaia cu ulei de masline incins. Se intoarce omleta, ca sa fie bine rumenita pe ambele parti.


Egiptean

Consomé Cleopatra Cleopatra avea 20 ani cand l-a intalnit pe Cezar, el - 50. Ca sa-l "lege" si mai bine, "Cleo" a inventat tot felul de retete "ajutatoare": 250 g crevete roz, 100 g de linte, 24 stridii proaspete, o frunza de dafin, 1 ceapa alba, 2 catei de usturoi, 1 praf de sare, 1 praf de piper rosu, ulei de masline, 500 ml apa.
Se taie ceapa felii, apoi cateii de usturoi in doua si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei. Se scoate carapacea crevetilor fara sa li se indeparteze coada. Dupa ce usturoiul si ceapa s-au rumenit, se toarna apa in tigaie si se da in clocot. Se adauga lintea si frunza de dafin, sarea, piperul si se lasa 10 minute sa clocoteasca la foc mic, dupa care se adauga crevetele. Dupa ce lintea s-a fiert, se ia de pe foc. Se serveste "imediat".


Nuptial

Pentru proaspat casatoriti, un consomé din Grecia Antica. Se bea in noaptea nuntii si se spune ca ii da mirelui putere sa-i faca fata sotiei (2 portii): 150 de g orez, 1 l supa de gaina, o lingura de miere, sucul de la 2 lamai mici, 4 oua, 1 praf de nucsoara rasa, 1 betisor de scortisoara, 1 legatura de patrunjel tocat, sare, piper. Se pune supa pe foc si se fierbe orezul pana cand incepe sa dea in clocot.
Mierea se topeste in bain-marie, se amesteca cu sucul de lamaie (dupa ce acesta a fost strecurat) si se adauga apoi orezului imediat dupa ce s-a fiert. Se separa albusurile de galbenusuri si se toarna pe rand, peste orez. Se adauga sarea, piperul, nucsoara rasa si scortisoara, care se faramiteaza deasupra. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu orezul, cand acesta este cald (nu fierbinte). Se serveste "imediat". So… ai chef sa faci o supita din asta in noaptea nuntii? Poate o testezi inainte...

Tuesday, 28 March 2006 5893 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate