Jeep-safari si plimbari pe camila in Tunisia

Diversitate culturala, orase de vis complet albe, ruine romane si nesfarsitul desert al Saharei... Le gasesti in Tunisia, tara musulmana de care nu te vei satura dupa o prima vizita.

Jeep-safari in marile orase ale Tunisiei

Cel mai usor mod prin care poti face inconjurul zonelor atractive din Tunisiei este safariul cu jeep-ul. Iti recomandam sa-ti incepi excursia cu orasul sfant Kairouan, un vechi centru islamic, care detine una dintre cele mai batrane moscheei din lume. Ca importanta, este al patrulea centru dupa Mecca, Medina si Ierusalim. Marea Moschee din Kairouan dateaza din anul 670 si a fost construita din ordinal comandantului Oqba bin Nafi.

De aici, te poti indrepta catre orasul Gafsa, care joaca un rol important in viata tunisienilor, fiind un mare centru industrial in productia de fosfati. Insa pentru tine este mai important sa faci un tur al celor doua piscine romane din zona, alimentate cu apa termala, care au fost foarte bine conservate. Vei merge apoi spre Dar Loungo, o locuinta exclusivista din secolul al XVIII-lea, de pe terasa careia te vei bucura de o panorama a orasului. Jeep-safariul te va duce catre orasul andaluz pictat in alb-albastru, Sidi Bou Said. Aici casele sunt vopsite in alb, iar ca o pata de culoare, ferestrele si usile caselor sunt albastre. Asezat pe o stanca, deasupra marii, ofera o panorama fabuloasa asupra golfului Tunis. Excursia cu jeep-ul te duce si catre platourile de filmare ale filmelor Star Wars, Indiana Jones, The English Patient, in satele din apropierea orasului Tozeur.

Descopera Sahara pe camila

O ora cu camila prin nisipurile desertice nu costa mai mult de 3 dinari, iar in aceasta suma sunt incluse si inchirierea turbanului si a tunicii traditionale, plus o fotografie.

Early Booking Tunisia http://www.kartagotours.ro/hotels.aspx?pt=1&c=2&s=13&d=NBE&Page=1&DestinationName=ENFIDHA_INTERNATIONAL

Hotel Prima Life Karawan 3* - de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu demipensiune, asistenta turistica, agentia Kartago Tours (www.kartagotours.ro),

+40 264 504 080

 

Text: Madalina Isar Foto: PR

 

 

Tuesday, 01 April 2014 | 1661 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate