Iyeoka in concert, la Bucuresti si Constanta

Aflata in turneul de promovare a albumului „Say Yes", cantareata americana de origine nigeriana Iyeoka va sustine doua concerte in Romania: sambata, pe 12 aprilie, in Bucuresti, la Hard Rock Cafe, si duminica, pe 13 aprilie, in Constanta, la clubul Doors.

Artista nu este prima data la noi in tara. In noiembrie anul trecut, cei care au fost la concertele din Bucuresti si Cluj au fost fascinati de talentul ei. Iyeoka este una dintre cele mai frumoase voci ale fusion-pop-ului contemporan, ea devenind celebra pe plan international cu melodii ca „Simply Falling", „Revolution" sau „Say Yes". "Simply Falling" a strans peste 18 milioane de vizualizari pe youtube, fiind cea mai cunoscuta piesa a artistei al carei nume, in Esan, limba ei maternal, inseamna „Vreau sa fiu respectata".

 

Iyeoka are o poveste de viata demna de un film hollywoodian. Nascuta si crescuta in America din parinti nigerieni, ea a si-a recunoscut tot timpul originile si a fost permanent preocupata de conditiile de trai din tara africana pe care a vizitat-o adesea.

Initial, Iyeoka era farmacist practicant. Viata i s-a schimbat radical dupa un eveniment traumatic - avionul in care era a fost lovit de un fulger si intrase in picaj. Dupa ce a scapat nevatamata, constientizand valoarea fiecarei clipe, artista si-a propus sa faca numai lucruri pe care le considera sau le simte ca fiind importante.

 

De atunci si-a dedicat viata muzicii si poeziei. A fost momentul in care s-a nascut cantareata Iyeoka, o artista puternica, cu mesaj, cu o forta interioara incredibila, ce se trage atat din traditia africana, dar si din civilizatia moderna americana. Versurile ei si talentul vocal ne duc cu gandul la artistele care au inspirat-o: Nina Simone, Lauryn Hill sau Amy Winehouse. Iyeoka si The Rock by Funk Tribe au o forta incredibila pe scena, reusind sa transmita emotii si sentimente unice.

Pretul biletelor la cele doua concerte sunt:

Bucuresti - Loc la masa 80 de lei, fara loc 60 de lei (in presale) respectiv 90 de lei si 70 de lei in ziua evenimentului si la intrare

Constanta - Loc la masa 60 de lei, fara loc 40 de lei (in presale) respectiv 60 de lei si 50 de lei in ziua evenimentului si la intrare

  • Text: Carmen Stefancu
  • Foto: www.iyeoka.com

 

 

Wednesday, 02 April 2014 | 1257 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate