Eveniment: Istoria uniformelor pentru stewardese Air France

Vezi galeria foto

Colectiile de uniforme Air France din 1930 pana in prezent au fost aduse astazi in tara, intr-un show de moda retrospectiv. Astfel, am putut admira uniformele de barmani si stewardese semnate de designeri celebri de-a lungul timpului.

La inceputul anilor '20, companiile aeriene si-au transformat avioanele in baruri si restaurante luxoase, iar atunci au aparut primele uniforme ale stewarzilor denumiti si barmani. Aceste uniforme au combinat stilul militar cu cel al hotelurilor de lux.

In 1948, Air France a devenit o companie nationala si astfel a aparut si revolutia designului in uniforme, iar noul model de uniforma trebuia sa fie mai modern si sa fie "impecabil" tot timpul. Acest nou model a fost semnat de Geogette Rènal.

In 1955, uniformele stewardezelor se imbogatesc cu rochia de vara, creata pentru prima data de casa de moda Maison Virginie.

Anii '60 a marcat asocierea companiei aeriene cu case celebre de moda. Printre designerii celebrii care au reinterpretat stilul propriu pentru uniformele Air France se numara: Christian Dior, Christóbal Balenciaga, Nina Ricci, Christian Lacroix, carora li se alatura casa de moda Carven.

 

Thursday, 30 May 2013 | 2335 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate