Eleganta si stil

Pentru creatoarea Irina Schrotter moda a reusit sa treaca de la statutul de pasiune, la cel de afacere si a crescut in timp, intr-un mod lent, dar cat se poate de natural.

Succes
Irina in finalul prezetarii colectiei toamna-iarna 2007/2008

 

Pasionata de moda inca din anii studentiei, Irina Schrotter si-a urmat instinctul creator si a profitat de momentul prielnic pe care i l-a oferit perioada de dupa 1989.

Astfel, in dorinta de a-si concretiza visele, renunta la profesia de medic si isi deschide o casa de moda care-i poarta numele, transformand ceea ce era un simplu hobby, intr-o "afacere ce a crescut incet, dar natural".

Asumandu-si riscuri destul de mari si "indraznind tot timpul mai mult decat era regula vremurilor", in 1996 Irina Schrotter demareaza o campanie de imagine si incepe sa prezinte colectii de doua ori pe an, toate cu scopul de a propune o noua viziune asupra elegantei, de a impune o anumita atitudine in legatura cu ceea ce inseamna fashion.Nu trece mult timp si, in 1999, Irina se remarca si la nivel international, prin organizarea primului sau showroom in metropola americana, New York. Iar acesta a fost doar inceputul: din 2001 Irina Schrotter participa de doua ori pe an la salonul Pret-a-Porter de la Paris, hainele care ii poarta semnatura vanzandu-se in prezent in 18 tari si in marile capitale ale modei.

Impreuna
Alaturi de prieteni: Andreea Raicu, Razvan Ciobanu si Ovidiu ButaPrietenia stransa dintre designer si vedeta Andreea Raicu a dat nastere conceptului Schrotter-Raicu, ce a pornit de la ideile comune ale celor doua bune prietene, creatoarea de moda inspirandu-se din stilul vestimentar al vedetei de televiziune, recunoscuta pentru eleganta sa deosebita.

Eleganta si stil

Eleganta
Materialele si taieturile menite sa evidentieze feminitate: acestea sunt atuurile creatiilor sale

 

"Andreea Raicu a fost si este imaginea perfecta a femeii careia i se adreseaza produsele mele", isi motiveaza Irina Schrooter alegerea facuta pentru aceasta cooperare.

"Si nu numai atat. Andreea este o prietena si un partener de incredere, cu care imi face o reala bucurie sa lucrez.

Ea puncteaza cu fiecare aparitie nota de glamour pe care o poti capata purtand aceste haine, daca ai si atitudinea potrivita!" Insa Irina Schrotter nu inseamna doar rochii de seara si tinute de zi elegante.

Sub titulatura "Designers at Debenhams", ea a pus bazele unei noi linii vestimentare. Este vorba despre "Mellow", o colectie care merge pe un stil urban chic si care are ca target publicul tanar, plin de personalitate si nonconformism, ce adora culorile fosforescente.

Mai mult, pentru toti fanii inraiti ai jeansilor, acum Irina Schrotter ofera propriile optiuni in acest sens. Exista nenumarate motive pentru care creatoarea poate fi considerata motorul industriei modei din Romania, ce incearca sa se dezvolte si sa dezvolte acest domeniu cu pasi alerti.

Romanian Fashion Week este, probabil, una dintre cele mai importante realizari ale Irinei. Concept realizat si pus in scena in fiecare an, are ca scop promovarea noilor designeri. De asemenea, Festivalul International de Moda de la Iasi a ajuns in luna mai a acestui an la a zecea editie.

Insa care este motivul pentru care colectiile Irinei se bucura de acest succes? Creatiile sale se adreseaza femeii cu un gust desavarsit si pasionata de moda, care are curajul nebun sa poarte pantofi cu tocuri mai mari de 20 centimetri.

Ultima colectie, prezentata in cadrul Festivalului International de Moda de la Iasi, pune accentul pe volumetria hainelor si combinatiile inedite de materiale.

Demonstrand un imens atasament fata de tot ceea ce inseamna arta, Irina Schrotter este cea care a creat costumele pentru filmul "Natura moarta" si spectacolul de opera "Olandezul zburator".

Motivul? "Pentru ca imi plac provocarile si pentru ca pot avea contact cu colaboratori a caror apropiere ma incarca cu idei. Pentru ca am cunoscut oameni remarcabili, artisti adevarati a caror companie a valorat foarte mult pentru sufletul meu".

"Rafinata, indrazneata, feminina, versatila si surprinzatoare, dar niciodata agresiva", aceasta este femeia careia se adreseaza creatiile Irina Schrotter.


Text: Manuela Pungan, Foto: Arhiva Edipresse

Wednesday, 28 November 2007 1291 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate