El Kef, orasul cel vechi din varf de deal

El Kef este un oras mic, situat in nord-vestul Tunisiei, pozitionat la cel mai ridicat nivel din tara, la 780 m. Experienta ta va fi autentica, specifica acestei parti de Africa, caci te asteapta numeroase monumente si peisaje naturale de poveste.

Orasul vechi - Sidi Bou Makhlouf si Djemaa el Kebir

Orasul El Kef este impartit in doua – orasul vechi, in varful dealului, dominat de masiva constructie Sidi Bou Makhlouf si de vechile ziduri ale orasului, si orasul nou, la poalele dealului. Principalul punct de atractie al orasului este Kasbah-ul bizantin, construit in anul 1679, pe fundatii bizantine, folosind piatra unor cladiri vechi. El a fost utilizat pana de curand ca o cazarma, iar acum gazduieste un centrul cultural si un muzeu arheologic.

Aici se gaseste moscheea Sidi Bou Makhlouf, ridicata in secolul XVI, cu doua cupole in dungi si un interior frumos ornamentat. Poate fi admirata si fosta Mare Moschee Djemaa el Kebir, construita in secolul al XVIII-lea, care gazduieste in gradini fragmente de piatra si mozaicuri.

Dar el Kous

In orasul tunisian El Kef se gaseste un edificiu de cult crestin timpuriu, cu trei abside, care poarta hramul Sf. Petru, cunoscut acum sub bumele de Dar el Kous. In pronaosul boltit al basilicii romane s-au tinut procesiuni religioase pana cand Tunisia a devenit independenta, iar deasupra pragului usii, pe peretele exterior din dreapta, pot fi observate simboluri crestine. Excelent conservata, biserica este similara cu biserica fortificata de la Haidra.

Viziteaza orasul El Kef din Tunisia si strabate la pas labirintul de strazi intortocheate si inguste, pentru a te putea bucura de fiecare minune istorica si de peisajele pitoresti de la inaltime.

Early Booking Tunisia http://www.kartagotours.ro/hotels.aspx?pt=1&c=2&s=13&d=NBE&Page=1&DestinationName=ENFIDHA_INTERNATIONAL

Hotel Prima Life Karawan 3* - de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu demipensiune, asistenta turistica, agentia Kartago Tours (www.kartagotours.ro), +40 264 504 080

 

Text:  Geanina Ichim Foto: consultantturism.ro

 

 

Thursday, 10 April 2014 | 1402 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate