Designerul Lena Criveanu - pe urmele feminitatii

Designerul LENA CRIVEANU creeaza pentru femeile constiente de forta lor, de feminitatea care le caracterizeaza si, in fiecare colectie, nu uita sa integreze elemente inspirate de folclorul romanesc. Este unul dintre cei mai importanti designeri de pe piata locala, care a reusit, in doar doi ani de la debut, sa-si impuna numele pe pietele de moda din Paris si New York.

Ai debutat in 2006, cu o colectie realizata in colaborare cu Unicef. Cat de mult poate ajuta moda un proiect caritabil/umanitar?

Arta, in general, are scopul de a ne ajuta sa ne repre-zentam pe noi, sa ne regasim, sa devenim mai buni. Moda este cea mai la inde-mana forma de arta, ne face viata mai frumoasa, ne aju-ta sa ne reprezentam. Lansarea in cadrul unei gale Unicef a strans la un loc oameni iubitori de frumos, oameni minunati, care inteleg ca frumusetea vietii o facem noi, oameni care stiu ca implicandu-se pot fi de folos celor din jurul lor.

Ce elemente caracterizeaza in mod constant tinutele tale si de ce le preferi?

Elementele prezente in mod constant in colectiile mele sunt printurile colorate, mixurile de tesaturi, precum si interpre-tari personale ale elementelor din patrimoniul romanesc. De obicei, unde iti cauti inspiratia cand incepi sa lucrezi la o colectie noua? Cand lucrez la o noua colectie imi caut inspiratia in viata de toate zilele, observ fiecare lucru ce ma inconjoara, il dezvolt si-l interpretez din punctul meu de vedere.

In septembrie ai prezentat colectia toamna- iarna 2013/2014. Care sunt detaliile de background despre ea?

Este linia a doua, Lena Criveanu Blue, dezvoltata ca linie menita sa satisfaca nevoile zilnice ale femeii de a imbina dresscode-ul impus la locul de munca si dorinta de unicitate si frumos. Ca idee, am plecat de la energia pe care o avem in a vedea si a face lucrurile. Energie pe care am reprezentat-o printr-o celula transformata in tipare ca ovale ce s-au regasit in produse.

Preferi sa lucrezi cu materiale naturale (piele, de exemplu) sau le preferi pe cele ecologice?

Prefer sa lucrez cu materiale naturale, dar in cazul pielii am preferat-o pe cea ecologica. Am ajuns aici dupa ce a trebuit sa lucrez odata cu o bucata de blana de veverita. Cand am intors-o pe spate am putut sa numar 67 de bucati prinse intre ele pentru a avea metrajul de care avem nevoie. La sfar-sit iese un produs frumos, dar cum tehnologia a avansat, putem folosi pielea ecologica. De multe ori se poate confunda cu cea reala, putand obtine lucruri frumoase.

Cat de importanta este calitatea materialului in raport cu designul?

De multe ori materialul isi alege designul, la fel cum si designul isi alege materialul. Este foarte importanta aceasta conexiune, te ajuta sa obtii si sa exprimi maxim ceea ce-ti doresti.

Initial ai facut o facultate cu profil economic. Cum si cand ai decis ca, de fapt, vrei sa fii designer vestimentar?

Da, initial am facut o facultate cu profil economic. A fost o conjunctura sa ajung sa fac Artele, la fel cum a fost o conjunctura sa ajung sa fac economia.

In toti anii de pregatire din si pentru liceu am facut foarte bine si cu mare pasiune matemetica si desenul.Cum arata femeia pentru care creezi?

Este o femeie bine ancorata in societate, care s-a realizat in propunerile pentru care a pornit in viata, fara sa uite de feminitatea cu care a fost inzestrata de Dumnezeu. Este o femeie carea ii place moda, ii place sa descopere mereu noi provocari, este o femeie constienta de forta ei.

Berlin, New York, Paris... Sunt doar o parte din orasele in care ti-ai prezentat colectiile. In care din-tre ele ai avut un feedback pe masura asteptarilor?

In Berlin, dar feedbackul nu a fost local, a fost international si m-a bucurat, a fost asa cum mi-am dorit.

Care piesa vestimentara ti se pare extrem de feminina indiferent cu ce alegi sa o porti?

Rochia.Colectia „LenaCriveanu Blue"este menita sa satisfaca nevoile femeii moderne si active.

Hainele designerului se gasesc in buticul deschis in Mario Plaza din Bucuresti.

 

Interviu de Silvia Cimpeanu Foto: PR

 

 

 

Monday, 17 March 2014 | 1721 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate