De ce insala barbatii?

Monogamia este un subiect de actualitate si totusi stravechi, in jurul caruia s-au tesut de-a lungul anilor teorii peste teorii. Inca de la aparitia omului si pana in zilele noastre, monogamia a fost apring discutata si disputata deopotriva. Numeroase teorii, experimente si studii au incercat sa elucideze acest mister: suntem sau nu creati pentru a duce o viata monogama? Putem sau nu sa fim fideli si sa traim o viata langa un singur partener?

Cele mai recente studii au demonstrat ca barbatii sunt cei mai tentati sa insele iar motivele sunt uimitoare. Iata cateva dintre ele:

Din plictiseala

Potrivit unui studiu realizat de catre cercetatorii americani, 60% dintre barbati si-au inselat cel putin o data partenera, iar principalul motiv este plictiseala. Ciudat sau nu, ei spun ca isi iubesc partenera insa nu stiu cum sa scape de monotonia care s-a instaurat in relatia lor.

Ii sacaim

Ii sacaim cu tot felul de reprosuri sau doleante iar acest lucru ii face sa se reorienteze catre o alta partenera care sa le ofere linistea si intelegerea de care au nevoie.

Sexul

Sexul nu mai este la fel de des sau de intens, folositi aceleasi pozitii sexuale, esti pudica sau refuzi sa ii satisfaci anumite dorinte sexuale, toate acestea il fac pe barbatul de langa tine sa isi indrepte atentia catre o alta partenera de sex.

Invata sa fii profi si in pat! Foloseste jucarii sexuale, lenjerie sexy, asternuturi matasoase si nu uita de stimulente: mancare afrodisiaca si bauturi fine, soapte fierbinti si muzica in surdina.

Nu iti mai acorzi atentie

Stiati ca multi dintre partenerii nostri nu ne mai considera sexy insa nu au curajul sa o spuna? Ei bine, atunci cand se intampla asta, barbatii sunt tentati sa ne insele daca intalnesc in cale ''une femme fatale''.

Testosteronul

Barbatii insala pentru ca nu sunt inca parinti! Nu este gluma si nici minciuna, este concluzia trasa in urma unor cercetari stiintifice. Acestea au demonstrat ca in momentul in care barbatii devin tati, nivelul de testosteron din corp scade, ca drept urmare si dorinta de sex si de cucerire.

ADN-ul

Sociologul americam Eric Anderson care preda in cadul Universitatii Winchester din Anglia spune ca monogamia nu este caracteristica omului. In cartea sa ''Prapastia Monogamiei: barbati, dragoste si realitatea infidelitatii", el vorbeste despre cum fiecare dintre noi trebuie sa fie liber sa aiba cati parteneri de sex doreste si ca barbatul este capabil sa iubeasca doar o singura femeie, dar prin firea lui el simte nevoia de mai multe partenere de sex. Anderson a facut un studiu pe un esantion de 120 de barbati cu varste pana in 25 de ani, iar 78% dintre acestia au recunoscut ca si-au inselat partenera, dar spun ca o iubesc si vor sa ramana cu ea.

Text: Cristina Dicu Foto: Shutterstock

 

 

 

 

 

 

 

Monday, 03 June 2013 | 6295 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate