Dating online: do’s & don’ts

Nu mai e un secret ca, in ziua de azi, multi oameni isi gasesc jumatatea prin intermediul Facebook sau a altor platforme de socializare. Asta nu inseamna insa ca e usor sa pornesti o relatie in mediul virtual! Ca si in viata reala, exista anumite reguli pe care e bine sa le urmezi si cu ajutorul carora poti evita neintelegerile, atat de frecvente in "relatiile" online.

Fa-ti ordine in profilul de Facebook

Inainte de a accepta prietenia tipului pe care l-ai cunoscut sambata trecuta, ar fi bine sa arunci o privire mai atenta asupra profilului tau. Concret: sterge orice iti poate compromite viitoarea relatie: poze cu fostul prieten, mesaje de "ura" la adresa barbatilor etc. Bine ar fi sa scapi si de postarile prea sentimentale sau prea profunde: pentru barbati, reprezinta un semnal de alarma. Doar nu vrei sa-l sperii din primele secunde, nu?

Intalniti-va

Relatiile virtuale ofera o senzatie de libertate si, in acelasi timp, siguranta. De aceea, poti fi tentata sa lasi lucrurile la acest nivel. Totusi, tine cont ca discutiile grozave pe e-mail nu inseamna neaparat si o potrivire reala intre voi. Daca schimbati mesaje de ce ceva timp, ar fi momentul sa-i sugerezi o intalnire "casual". Nu te teme sa iei initiativa - in cel mai rau caz, te va refuza, iar acesta nu e, cu siguranta, un capat de tara.

Evita schimbarile de status

OK, v-ati intalnit, ti-a placut de el, ba chiar simti ca te indragostesti. Probabil, primul impuls va fi sa-ti schimbi statusul de Facebook din "singura" in "intr-o relatie cu...". Totusi, inainte de a face asta, asigura-te ca si partenerul tau considera ca sunteti, intr-adevar, intr-o relatie. In caz contrar, reactia lui te-ar putea enerva sau chiar rani, iar, astfel, nu ai schimba din nou statusul in "single". E inutil sa mai spunem cate comentarii si "like"-uri fara rost vei primi de la terte persoane! Asadar, fii cu bagare de seama - nu te grabi sa spui lumii ce se intampla in viata ta reala!

Capul sus!

In cazul in care lucrurile nu au mers intre voi, cel mai bine e sa rupi orice legatura cu el, inclusiv in mediul online. Orice ai face, nu incepe sa-i lasi tot felul de comentarii, nu-l mai "tagui" in poze si, in niciun caz, nu relua conversatiile cu el (decat in cazul in care v-ati despartit amiabil). Daca, dimpotriva, el incearca se se razbune pe tine vorbind online despre fosta voastra relatie, cel mai bun lucru pe care il poti face e sa nu te lasi atrasa in aceasta capcana. Ignora tot si, eventual, dispari o perioara din peisajul virtual.

Foto: Shutterstock

Thursday, 07 March 2013 | 2019 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate