Diferiti, dar impreuna

Sa locuiesti impreuna cu iubitul e un lucru imposibil?

V-ati hotarat sa locuiti impreuna, insa lucrurile nu par a fi atat de simple. Fiecare cu tabieturile lui, cu micile lui greseli, iar toate adunate pot duce la conflicte nedorite. Sfaturile noastre iti pot fi de folos ca sa aveti un trai armonios impreuna.

Cuplul, un angajament...

Tot mai multe persoane aleg sa locuiasca impreuna, fara sa isi faca planuri viitoare si pornesc cu atitudinea "vom vedea ce se intampla". Faza de adaptare e usor de depasit, caci amandoi sunteti indragostiti si nu veti vedea decat aspectele pozitive ale partenerului.

...care se poate oricand destrama

Si pentru ca in jurul nostru sunt tot mai multe divorturi, fiecare dintre noi traieste cu impresia ca despartirea este ceva care se poate intampla oricui. Insa, ca sa nu ai parte de o astfel de experienta, trebuie sa investesti mai mult timp pentru dezvoltarea armonioasa a cuplului.

Daca vrei sa treci mai repede pe momentele de suparare cauzate de iubitul tau, gandeste-te ca iti este mai usor sa depasesti o despartire, din moment ce esti independenta, muncesti si poti sa ai singura grija de tine.

Daca exista diferente financiare intre voi, ai grija sa nu fii exagerat de geloasa pe partenerul tau, caci astfel el se poate indeparta de tine.

Trebuie sa intelegi ca un cuplu implica doua persoane diferite din punct de vedere cultural, caracterial, financiar, insa tocmai aceste diferente sunt cele care va tin impreuna. Invata sa gestionezi aceste diferente pentru a avea langa tine pe cineva. Nu vei gasi niciodata o persoana care sa corespunda in totalitate dorintelor tale. Cu trecerea anilor, va schimbati amandoi, fie in bine, fie in mai putin bine - e mai putin important, caci important este cum evoluati impreuna, ca si cuplu, fara a va departa unul de celalalt.

Care sunt motivele pentru care v-ati mutat impreuna?

Raspunde acestei intrebari si este foarte probabil sa descoperi si problemele care se nasc din aceste motive. Iata cele mai intalnite motive pentru care doua persoane aleg sa locuiasca impreuna:

-         motive econimice

-         incercarea de a vedea daca au un viitor impreuna

-         din convenienta|

-         neincrederea in casatorie

-         fuga de propria familie

-         compromisul, alaturi de un partener care nu doreste o casatorie

Daca stai sa te gandesti, poti descoperi ca din aceste motive se pot naste si discutii incomode pe care le poti avea cu iubitul tau. Incearca sa descoperi partile pozitive ale alegerii de a locui impreuna, caci, adeseori, sa locuiesti impreuna cu cineva inseamna si un compromis.

Iata si subiectele pentru care un cuplu ajunge sa aiba discutii:

-         probleme financiare

-         diferentele culturale

-         lipsa unor scopuri comune

-         diviziunea muncii in apartament.

Vorbeste deschis cu iubitul tau despre aceste subiecte chiar din primele zile de cand ati ales sa fiti impreuna. Astfel, vei evita posibilele discutii contradictorii.

Tuesday, 17 May 2011 | 3257 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate