4 carti noi pentru Martisor

Povesti de dragoste, destinele unor femei puternice sau un roman captivant, in care suspansul apare la fiecare pas. Iata propunerile noastre pentru acest inceput de primavara.

„Limbajul florilor" - Vanessa Diffenbaugh

Romanul de debut al Vanessei Diffenbaugh a devenit un fenomen editorial international, fiind publicat in peste 40 de tari. Urmarind destinul unei tinere orfane, al carei singur refugiu e o gradina secreta, prin intermediul careia poate comunica, „Limbajul florilor" este o poveste moderna despre curaj si speranta, despre suferinta si vindecarea ranilor trecutului, despre dragoste si setea de viata.

Autoarea s-a nascut in 1978 la San Francisco si a crescut in California. Dupa ce a studiat scrierea creativa si pedagogia la Stanford, a predat tinerilor din comunitati defavorizate notiuni de istoria artei si de arta scrisului. A lucrat apoi pentru mai multe asociaţii non-profit avand ca scop integrarea sociala a tinerilor provenind din orfelinate, adoptand chiar ea un copil din aceste centre.

Editura Humanitas, 328 pag., 35 lei

 

Soapta inimii de Jan-Philipp Sendeker

Cand tatal ei dispare in mod inexplicabil, o newyorkeza se hotaraste sa plece in Birmania pentru a afla ce s-a intamplat cu el. Intalnirea cu misteriosul localnic U Ba, care pare sa o stie indeaproape, desi ea nu-l cunoaste, o va face sa descopere o emotionanta poveste de tinerete a tatalui ei. Romanul de debut al lui Jan-Philipp Sendeker este „o poveste de dragoste desfasurata in Birmania, impregnata de spiritualitate orientala si de romantism inspirat din basme", dupa cum scrie „Kirkus Reviews".

Editura All, 264 pag., 29,9 lei

 

Ceva de imprumut" - Emily Giffin

Rachel White, o tanara avocata din Manhattan, sarbatoreste implinirea varstei de 30 de ani la petrecerea supriza pe care i-a organizat-o cea mai buna prietena a ei, Darcy. Dupa cateva pahare, Rachel ajunge in bratele lui Dex, prietenul ei din facultate si actualul logodnic al lui Darcy. Hotarata sa uite aceasta aventura de o noapte, Rachel isi da seama ca sentimentele ei sunt mai puternice decat isi imagina. Data nuntii se apropie, iar Rachel intelege ca trebuie sa faca o alegere dificila.

Editura Litera, 464 pag., 34,9 lei

 

 

„Si daca as mai trai o data" - Marc Levy

Un roman in care suspansul si umorul se combina cu intrigile care apar la tot pasul, pentru a te face sa-l citesti pe nerasuflate. Un reporter de la New York Times, Andrew Stilman, tocmai s-a casatorit. In dimineata zilei de 9 iulie 2012, cineva il ataca brutal, iar el isi va recapata cunostinta pe data de... 9 mai 2012! Practic, cu doua luni inainte de a fi fost ucis! Incepand de acum, are la dispozitie saizeci de zile pentru a afla cine este asasinul sau si pentru a dejuca planurile sortii.

Editura Trei, 334 pag., 35 lei

 

  • Text: Carmen Stefancu
  • Foto: Hepta

 

Friday, 01 March 2013 | 3019 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate