Au mai ramas numai 10 zile pana la startul Wings for Life World Run

Peste 10 zile, zeci de mii de alergatori din intreaga lume, printre care si Romania, vor lua startul intr-o cursa caritabila istorica ce va debuta simultan la nivel global, in 32 de tari. Pe data de 4 mai alergatori de toate varstele si competentele provenind din 136 de natiuni vor lua parte la prima cursa Wings for Life World Run. Premiul cel mare consta intr-o extraordinara excursie de o luna in jurul lumii pentru cel mai bun alergator si cea mai buna alergatoare. Desi la unele locatii s-a atins limita de locuri disponibile, inca se mai pot face inscrieri pentru aceasta experienta unica pana pe 27 aprilie pe www.wingsforlifeworldrun.com/ro.

In Romania, se vor afla la start Mihaela Radulescu, Dani Otil, Toma Coconea, Andrei Rosu, Roxana Ciuhulescu, Daniel Osmanovici, Octavia Geamanu, Ana Maria Stancu, Cosmin Selesi, Joseph Hadad si multi altii.

"Provocarea vine din faptul ca finisul te va urmari din spate, nu te vei indrepta tu catre el, asa cum se intampla la orice cursa; pe scurt, stii unde vei lua startul, dar nu stii unde vei termina cursa. La jumatate de ora dupa ce s-a dat semnalul de start, la ora 13.00 (ora Romaniei) si primul alergator va incepe competitia masina oficiala de finis va porni in spatele alergatorilor, peste tot in lume, in acelasi timp, cu aceeasi viteza. Pe parcurs insa, viteza de deplasare a masinii oficiale de finis va creste la intervale de timp prestabilite, dupa un program rigid. Cand masina oficiala de finis depaseste un concurent, pentru acesta cursa se incheie si va reveni in zona de start cu autobuzele puse la dispozitie de catre organizatori", a spus Daniel Pisica, directorul local de concurs.

Acesti atleti vor fi incoronati drept castigatori globali ai primei editii Wings for Life World Run. Vor castiga o calatorie de neuitat cu opriri in Salzburg, Istanbul, Cape Town, Hong Kong, Bangkok, Sydney, Fiji, Los Angeles si Rio de Janeiro. Covoarele rosii vor fi intinse pentru castigatori in toate aceste locatii prin participarea la experiente de neuitat cum ar fi zboruri acrobatice sau intalniri cu legende mondiale ale sportului.

Vor fi mai multi castigatori decat cel mai bun atlet si cea mai buna atleta din lume. Un participant ales aleator se va alatura celor doi castigatori pentru a lua parte in aceeasi calatorie in jurul lumii - deci exista o sansa egala pentru toata lumea care va lua startul in aceasta cursa, de la Olimpic la alergator amator, nu doar de a contribui la o cauza nobila dar si de a castiga marele premiu.

Scopul acestui eveniment cu adevarat global este de a strange fonduri pentru studiile de cercetare in domeniul maduvei spinarii. Desi cursa este deschisa oricaror persoane in varsta de minim 18 ani, indiferent de nivelul de conditie fizica si de abilitatile personale, sunt cativa favoriti pentru a castiga titlul, cum ar fi: Takahiro Sunada, un ultramaratonist japonez care detine recordul pentru 100 kilometri (6h13min33sec), precum si triplul campion mondial la ultramaraton, italianul Giorgio Calcaterra. Sunada va alerga pe traseul din Austria, in timp ce Calcaterra va alerga in Italia. Si eu nu vor fi singurii care se vor infrunta pentru titlu.

 

Cursa Wings for Life World Run este mai mult decat de a gasi castigatorii. Este despre a participa intr-o competitie si in acelasi timp sa se stranga fonduri pentru cercetari in domeniul maduvei spinarii si ridicarea nivelului de constientizare a traumelor maduvei spinarii. Drept urmare, cursa se va desfasura sub sloganul „alergand pentru cei care nu pot". Milioane de persoane din intreaga lume traiesc cu traumatisme ale maduvei spinarii. In fiecare an, cel putin 250,000 sufera un astfel de traumatism - cu accidentele auti fiind cauza principala. Progresele in cercetare in domeniul maduvei spinarii sunt inregistrate in principiu ca urmare a unor initiative private. Ca o organizatie non-profit, Wings for Life se bazeaza pe donatii. Organizatia garanteaza ca 100% din donatii sunt destinate in mod exclusiv pentru proiectele de cercetare.

 

Text&Foto: PR

Wednesday, 23 April 2014 | 1050 vizualizari
Spune-ţi părerea!

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate