Sexul anal, placere sau pericol?

Cu toate ca in ultimii ani subiectele legate de sexualitate au ajuns in atentia noastra mai mult ca oricand, motivul principal fiind tabloidizarea presei, exista si lucruri despre care nu se prea vorbeste. Mai exact, in ciuda faptului ca vorbim, auzim si citim zilnic materiale cu tenta sexuala, unele subiecte continua sa fie considerate tabu.

Este si cazul sexului anal. Considerat un subiect "murdar" ori interzis, el continua sa fie evitat de pudici sau abordat doar de aceia care pun accent pe senzational... Dincolo de asta insa, despre sexul anal nu se vorbeste liber, cu toate ca (ce ironie!) este practicat inca din cele mai vechi timpuri.

De cele mai multe ori, despre sexul anal se spune ca "nu este normal". Si totusi, cum putem decide noi ce este normal sau nu pentru altcineva? Fiecare dintre noi ar trebui sa se gandeasca la ce inseamna "normalitate" - pentru ca suntem atat de diferiti, iar termenul este atat de subiectiv...

Asezat la intersectia dintre placere si pericol, sexul anal are o multime de necunoscute, chiar si pentru aceia care il practica deja.

Stiai ca?...

- Prin sex anal poti avea orgasm, pentru ca zona anusului este puternic vascularizata si are multe terminatii nervoase?

- Bolile cu transmitere sexuala circula de doua ori mai repede pe cale anala, in cazul contactelor neprotejate?

Iata, asadar, doar doua dintre zecile, poate sutele de lucruri pe care nu le cunoastem despre sexul anal, dar pe care il "punem la colt" de multe ori... Si mai sunt multe, foarte multe lucruri de aflat.

Considerat tipul de sex specific homosexualilor, sexul anal a aparut de fapt in cadrul relatiilor heterosexuale, si asta pentru ca in trecutul indepartat nu existau metode contraceptive eficiente. Mai tarziu, este adevarat, acest tip de sex si-a cunoscut apogeul de popularitate in perioada Imperiului Roman printre barbati, insa asta nu inseamna ca barbatii sau homosexualii l-au inventat - el exista dintotdeauna!

Sunt multe pareri si lucruri de spus despre sexul anal, insa concluzia este ca acest tip de sex, la fel ca si celelalte, poate fi considerat placut de unele persoane, dar este totodata si periculos, daca nu este practicat asa cum ar trebui (protejat).

Fiecare dintre noi ar trebui sa-si faca propriile reguli si sa-si stabileasca propriile bariere ori tabuuri.

Secretul sta doar in responsabilitate...

 

Foto: Thinkstock

Monday, 02 July 2012 | 9609 vizualizari
Spune-ţi părerea!
 • Tiberiu la 20 October, 10:32 a spus:

  Sexul anormal este a-normal pentru toti oamenii de pa fata pamantului.Cine a decis asta ? Dumnezeu este Acela care a interzis cu desavarsire sexul anal,este impotriva firii,este o scarbosenie,si faptul ca riscul imbolnavirii este de 2000 de ori mai mare ne arata acest lucru.

 • lavi la 20 October, 16:57 a spus:

  Eu il vad perfect normal si chiar l-as practica daca as avea cu cine nu de alta dar daca chiar este un d-zeu prefer sa ma bucur acum decat sa-mi plang de mila atunci si daca nu este tot vreau sa ma bcuur de absolut tot ce are viata de oferit.La o adica d-zeu zice si ca nu e ok sa faci sex in afara dorintei de a procrea si iertati-ma va rog femeile sunt oameni nu vite(TIBERIU)!Oricum sunt ateu si este superb sa poti sa te bucuri de tot si toate fara atatea d-zeu in sus d-zeu in jos!deci care aveti ocazia sincer va sfatuiesc sa profitati !

 • alex la 23 October, 14:53 a spus:

  Daca tu esti mai rau ca animalele e treaba ta. Nu intereseaza pe nimeni ce faci tu cu anusul tau.Iar daca esti ateu tu o sa arzi ca sobolanii . dar nu o mai face pe zmeul si stai in banca ta. Esti prea idiot ca sa incerce cineva sa te lamureasca.

 • j la 23 October, 20:35 a spus:

  e bun!

 • mina la 24 October, 13:50 a spus:

  am citit comentariile celor de mai sus si as vrea sa aduc cateva obiectii,nu conteaza religia din care faci parte si nici nu consider,ca exista cineva in masura sa critice faptele alese de tine cat despre D-zeu nu inteleg ce legatura are cu articolul de mai sus.bebe nu te pune nimeni sa iti placa tara asta sau sa iti construiesti un viitor insa daca tu esti in primul care arunca cu piatra din punctul meu de vedere nu esti deloc diferit de cei,ce i ai enumerat mai sus.multumesc

 • an.all la 9 December, 13:19 a spus:

  nu inteleg de ce v-ati apucat sa cititi acest articol daca sunteti impotriva sexului anal... cred ca d-zeul vostru a notat pacatul comis...

Cele mai citite articole

SONDAJ

Care este cel mai inedit loc in care ai facut sex?

Rezultate